Mazda VISION COUPE a fost ales cel mai frumos concept

| 31 ianuarie 2018 | 0 Comments
  • Mazda obține distincția pentru a doua oară în trei ani
  • Modelul încorporează limbajul de design KODO evoluat și aduce un omagiu modelelor coupe Mazda din trecut

Mazda VISION COUPE a câștigat premiul „Cel mai frumos model concept al anului” la cel de-a 33-a ediție a Festival Automobile International. Ikue Maeda, directorul de design Mazda la nivel global, a acceptat premiul împreună cu echipa sa de designeri, la o ceremonie desfășurată aseară în Paris.

Juriu, format din experți în auto și motor sport, precum și arhitecți și designeri vestimentari renumiți, a preferat VISION COUPE, model care a fost prezentat în Octombrie la Tokyo, în fața altor nouă modele nominalizate pentru această distincție: Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion și Peugeot Instinct. Mazda a mai primit același premiul și în urmă cu doi ani, pentru impresionantul concept RX-VISION.

Așa cum sugerează numele VISION COUPE, la fel ca și RX-VISION, întruchipează viziunea de design Mazda pentru următoarea generație de modele. Proporțiile modelului fluid, cu habitaclul poziționat mai în spate, sunt specifice unui coupe clasic dar, în același timp, exprimă energia unei mașini sport performante.

„VISION COUPE folosește reflexiile pentru a exprima vitalitate, următorul pas pentru designul KODO”, a declarat Ikuo Maeda, managing executive officer responsabil de design și brand style, citat de autostiri.ro. „Această mașină încorporează estetica japoneză delicată, și faptul că a fost premiată aici, în „Orașul Luminii”, la doi ani după ce RX-VISION a fost recompensat cu același premiu, este foarte îmbucurător. Vrem să ne păstrăm identitatea de marcă japoneză pe măsură ce continuăm să construim mașini atractive la nivel global.”

Forma simplă de la exterior, intitulată „one-motion”, exprimă o senzație pronunțată de viteză. Totodată, interiorul împrumută un concept din arhitectura tradițională japoneză pentru a crea un anumit nivel de adâncime ce favorizează un spațiu relaxat. La rândul său, numele este un omagiu adus tradiției de peste 50 de ani în fabricarea de coupe-uri elegante cum ar fi Mazda Luce Rotary, cunoscut drept Mazda R130.

VISION COUPE va fi expus până vineri, 4 februarie, la Hotel National des Invalides, la expoziția Festival Automobile International, din Paris. Festivalul atrage aproximativ 35.000 de vizitatori.

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Kia Motors Europe a demarat campania de cercetare ‘Electric Mission’

Kia și World Shopper vor lansa un document la Salonul Auto de la Geneva în 2019, oferind perspectivele asupra viitorului...

Închide