spot_img

Maximilian Günther, neînvins în ‘ABB Formula E Race at Home Challenge’

Maximilian Günther (Germania) rămâne neînvins după a doua cursă din „ABB Formula E Race at Home Challenge”. Pilotul BMW i Andretti Motorsport a reuşit două victorii din tot atâtea curse cu BMW iFE.20, de data aceasta pe nou programatul circuit virtual „Electric Docks”. Acum, cu 50 de puncte în cont, el continuă să fie lider al campionatului. Alexander Sims (Marea Britanie) a încheiat al 14-lea cu cel de-al doilea BMW iFE.20. În Challenge Race, Kevin Siggy (Slovenia) – pilotul Team Redline – a ocupat poziţia a doua pentru BMW i Andretti Motorsport, reuşind o nouă clasare pe podium. Acest lucru a fost suficient pentru ca Siggy să urce pe primul loc în clasamentul general, cu 34 de puncte.

Günther a început cursa de pe locul al doilea, evitând numeroasele coliziuni din prima şicană îngustă, şi imediat a preluat conducerea. Poziţia de lider a fost ameninţată de Pascal Wehrlein (Germania, Mahindra) care a redus ecartul şi a început să pună presiune pe lider. Cu toate acestea, Wehrlein a făcut o eroare, ceea ce i-a permis lui Günther să obţină a doua victorie a sezonului fără nici o problemă în ultimele tururi. Încă o dată, Sims a progresat consistent de pe locul al 17-lea al grilei şi era în disputa pentru o clasare în Top 10. Doar că un incident a făcut ca el să retrogradeze în pluton, iar în cele din urmă a ocupat poziţia a 14-a.

Asemenea lui Günther, Siggy a luat startul în Challenge Race tot de pe locul al doilea, cu BMW iFE.20. El a păstrat aceeaşi poziţie timp de 15 tururi şi a încheiat pe poziţia a doua, obţinând astfel al doilea podium la rând, după ce a fost al treilea în urmă cu o săptămână. Constanţa aceasta i-a permis să preia primul lor în competiţia Challenge Race, la care participă sim raceri profesionişti şi invitaţi speciali. Charlie Martin (Marea Britanie) a încheiat pe locul al 15-lea, cu al doilea BMW iFE.20.

Declaraţii după etapa a doua:

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.20, loc în cursă: 1, clasamentul general: 50 puncte): „Sunt foarte fericit că am câştigat şi această cursă. Primele două viraje au fost extrem de aglomerate şi astfel au fost multe contacte. Din fericire, am trecut cu bine de şicană şi am putut preluat conducerea după virajul al treilea. De acolo, m-am concentrat să nu fac vreo eroare şi să obţin victoria. Şi totuşi nu a fost foarte uşor, pentru puteai face erori foarte uşor pe un circuit nou. Din ce am văzut, acest lucru s-a întâmplat cu unii dintre adversarii mei. Sunt încântat cu totalul de 50 de puncte după două curse.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.20, loc în cursă: 14, clasamentul general: 1 punct): „Cursa mea a fost OK. Am putut stabili timpi comparativi cu cei din antrenamente. Acesta este reperul meu, pentru că încă am foarte puţină experienţă în simulator şi nu sunt foarte rapid, în special cu coechipierul meu fantastic, Maximilian Günther. Mă bucură că este foarte bun în sim racing – felicitări pentru această nouă victorie! Mă distrez foarte mult şi aştept cu interes cursele următoare.”

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
699CititoriConectați-vă
1,130AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri