spot_img

Louis Chevrolet revine acasă

Louis Chevrolet revine acasă, în La Chaux-de-Fonds

La Chaux-de-Fonds, Elveţia – Un bust de dimensiuni mari, din oţel șlefuit va împodobi Parc de l’Ouest din La Chaux-de-Fonds şi le va aminti vizitatorilor de Louis Chevrolet, unul dintre cei mai renumiţi fii ai oraşului elveţian.

Promiţătorul artist Christian Gonzenbach a câştigat concursul de artă organizat cu ocazia centenarului Chevrolet

Sculptura, concepută de Christian Gonzenbach, a câştigat concursul de artă organizat cu ocazia centenarului Chevrolet. Acest concurs a fost lansat pe data de 3 noiembrie 2011, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea mărcii americane legendare de autovehicule.

Un juriu internaţional a desemnat proiectul lui Gonzenbach ca fiind cel mai bun din cele patru lucrări deosebit de creative. Propunerea acestuia s-a clasat în faţa celor prezentate de Lang/Baumann, Costas Varotsos, şi Olivier Mosset şi Sylvie Fleury.

Opera de artă va deveni un punct de referinţă în oraşul natal al cofondatorului

Spectaculoasa operă de artă va fi amplasată în Parc de l’Ouest, situat în centrul oraşului La Chaux-de-Fonds.„Christian Gonzenbach a creat o operă de artă pe care juriul a catalogat-o drept cea mai emoționantă din cele patru propuneri unice.

Stilul acestuia este la fel de inovator ca gândirea celui care a înfiinţat marca Chevrolet. Datorită complexităţii vizuale şi perspectivelor în continuă schimbare, această operă de artă va fi uimitoare”, a declarat Susan Docherty, președintele juriului și președinte și director general al Chevrolet Europe.

„Ţin să mulţumesc juriului pentru că a avut încredere în mine şi în proiectul meu. Sunt încântat de faptul că am şansa de a exprima în mod artistic spiritul inovator a 100 de ani de Chevrolet şi să duc mai departe dinamismul de care Louis Chevrolet a dat dovadă pe tot parcursul vieţii sale”, a declarat Christian Gonzenbach, artist din Geneva, Elveţia.

Ideea iniţială privind bustul înalt de 5 metri înfăţişându-l pe Chevrolet a început cu povestea acestui om, al cărui nume a devenit o marcă în întreaga lume. Această sculptură abstractă şi evocatoare va rezista în timp şi va rămâne un punct de atracţie pentru generaţiile viitoare. Reflexiile acesteia evocă personalitatea dinamică a lui Louis Chevrolet şi viaţa oraşului care o înconjoară.

Un obiectiv care va atrage turiştii, iubitorii de artă şi pasionații de autovehicule în oraşul La Chaux-de-Fonds

„Suntem foarte recunoscători pentru această donaţie generoasă din partea companiei Chevrolet, un obiectiv care va atrage turiştii, iubitorii de artă şi pasionații de autovehicule în oraşul La Chaux-de-Fonds”, a declarat Laurent Kurth, consilier al oraşului La Chaux-de-Fonds.„Domnul Gonzenbach a abordat în mod experimental acest gen artistic tradiţional, bustul.

Sunt foarte încântat de faptul că noi, membrii juriului, am ales acest artist tânăr şi promiţător şi am convingerea că în viitor acesta va crea multe alte lucrări remarcabile”, a declarat Hans Rudolf Reust, critic de artă şi Preşedintele Asociaţiei Federale de Artă din Elveţia.

Opera de artă câştigătoare comemorează o sută de ani de existenţă a uneia dintre cele mai cunoscute mărci de autovehicule din lume şi exprimă valorile pentru care marca Chevrolet şi cofondatorul său originar din Elveţia au devenit cunoscuţi în 140 de ţări din întreaga lume: un spirit avangardist și inovator, un optimism profund şi pasiunea de a valorifica la maxim oportunităţile vieţii.

De implementare se ocupă Friederike Schmid, un manager de proiect cu experienţă în proiectele artistice realizate în locuri specifice.

Opera de artă pentru Centenarul Chevrolet încheie o serie de iniţiative care marchează o sută de ani de la înfiinţarea mărcii care ocupă locul patru în lume. Pe parcursul centenarului, Chevrolet a lansat şapte modele noi în Europa. Ofensiva de produse continuă cu alte două modele care vor fi lansate anul acesta.

Pentru mai multe informaţii referitoare la concurs, vizitaţi microsite-ul Chevrolet centennial artwork.

Multumim Florentina Stoica
PR Manager Chevrolet Romania
Chevrolet Central and Eastern Europe LLC

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,114FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri