KIA la Salonul Auto de la Paris 2014

| 25 septembrie 2014 | 0 Comments
KIA Sorento third generation

KIA Sorento third generation

Îndrăzneţ şi sofisticat: KIA SORENTO

A treia generaţie a modelului KIA Sorento va fi lansată la Salonul Auto de la Paris 2014.

Acum, cunoscutul SUV al KIA dispune de un stil mai îndrăzneţ şi de un progres tehnologic remarcabil.  În plus, privirile sunt îndreptate către viitor – graţie revoluţionarului concept Optima Mild Hybrid, Soul EV şi Optima Hybrid, modele ce se află de asemenea în lumina reflectoarelor.

Beneficiind de o serie de modificări de design subtile dar în acelaşi timp provocatoare, noul KIA Sorento ridică încă o data ştacheta în ceea ce priveşte linia estetică sofisticată a celui mai de clasă SUV KIA în acest moment. În afară de exteriorul îndrăzneţ şi de interiorul luxos, a treia generaţie a acestui model creşte miza calităţii premium în termeni de tehnologie inovativă şi caracter practic.

Mai multă putere, mai puţine emisii: Kia Optima Hybrid

Beneficiind în premieră de noul sistem de propulsie inovativ diesel-electric, KIA Optima Mild Hybrid este propulsat de motorul actual turbo-diesel de 1.7 litri CRDi cuplat la un motor electric mic, acţionat de o baterie lead-carbon de 48V. Acest sistem de propulsie care permite funcţionarea în modul electric complet la viteză mică şi de croazieră a fost construit pentru a oferi o performanţă îmbunătăţită dar şi costuri de întreţinere mai mici.

KIA OPTIMA HYBRID – Care este secretul ce se ascunde în spatele Optima Hybrid?

În primul rând un tren de rulare hybrid extrem de eficient combinat cu o baterie litiu – polymer de mare capacitate şi un sistem de recuperare a energiei la frânare. Ce spuneţi şi de sistemul audio premium dezvoltat de Harman? Şi în sfârsit, dar nu exclusiv, garanţia KIA de neegalat în industria auto şi complet transferabilă, ce stă ca mărturie a fiabilităţii şi a calităţii înalte a maşinilor electrice.

 7 Ani Garanţie

  • 150,000 km
  • garanţie 100% transferabilă noului proprietar
  • Garanţie antiperforare de până la 12 ani
  • Garanţie de 5 ani pentru vopsea
KIA OPTIMA HYBRID

KIA OPTIMA HYBRID

Design-ul şi modul de conducere al unui autoturism hybrid a evoluat

Noul Optima Hybrid este în pas cu viitorul: acreditările ecologice vin împreună cu o eleganţă şi un design premiat. Descoperă echilibrul perfect al designului prin cele mai mici detalii. Un amestec între o expresie a sustenabilităţii şi eleganţei într-un mod prietenos mediului. Având în vedere că la urma urmei, noul Kia Optima Hybrid s-a dovedit a fi un autoturism de succes, nu este de mirare că a câştigat o serie de premii de design ale industriei auto.

Sisteme de asistenţă pentru un mod de condus eficient

Kia Optima Hybrid este însoţit de o serie de sisteme “verzi” de asistenţă pentru o eficienţă sporită. Un elegant ecran LCD de 4.3” ce afişează cu culori vii elemente grafice ce ilustrează modul de functionare al autoturismului: fie funcţionarea în modul electric, fie funcţionarea motorului pe benzină. Este afişată economia de combustibil curentă precum şi media acesteia, totodată fiind afişate şi date despre sistemul de recuperare a energiei şi încărcare a bateriilor. Indicatorul EV Mode indică atunci când autoturismul este propulsat doar de energia stocată în baterii, iar pe ecran apar frunze verzi ce cresc în jurul afişajului ECO pe măsură ce conduci tot mai eficient.

Ecran tactil de 8” pentru navigaţie şi alte instrumente

Dotare opţională, ecranul de înaltă rezoluţie oferă un sistem de navigaţie de ultimă oră, camera pentru parcarea cu spatele, posibilitatea de a controla sistemul audio Infinity Premium Sound System precum şi Bluetooth hands-free, conectare USB, AUX şi priză pentru Ipod.

Active Air Flap

Sistemul Active Air Flap se află în spatele grilei şi permite inchiderea şi deschiderea fantelor acesteia în funcţie de condiţiile de drum pentru a reduce rezistenţa aerodinamică.

Ecran TFT de 4.3”

Instrument poziţionat central pentru creşterea eficienţei: sunt afişate performanţele autoturismului precum şi modul de încărcare a bateriei. Şoferul poate vedea dacă maşina este propulsată fie de motorul electric fie de cel pe benzină, consumul instant şi media acestuia, precum şi date despre sistemul de recuperare a energiei şi încărcare a bateriilor. Există chiar şi un indicator ECO care afişează frunze verzi ce cresc în funcţie de un mod de conducere cât mai eficient.

Eficienţa întâlneşte dinamismul

Chiar dacă reduceţi emisiile nocive, nu trebuie să reduceţi şi apetitul pentru performanţa dinamică. Fie că rulaţi în traficul din oraş sau pe autostradă, trenul de rulare al noului Optima Hybrid pune în balanţă eficienţa cu dinamismul şi oferă o tranziţie rapidă şi uşoară de la modul de operare EV (complet electric) la modul hybrid (benzină/electric).

Motorul Nu 2.0 MPI

Cu o putere de 150 CP @ 6,000 rpm şi cuplu maxim de 18.3 kg·m @ 5,000 rpm acest motor cu injecţie multi punct se potriveşte perfect cu trenul de rulare hybrid dezvoltat de Kia.

Sistemul de regenerare al forţei de frânare

Energia cinetică produsă la decelerare sau când autoturismul este oprit la semafor este transformată în electricitate care este folosită la încărcarea bateriei, rezultând astfel o eficienţă mai mare a vehicului.

Motorul electric

Motorul electric inovativ integrat de 35 kW asigură o operare uşoară şi liniştită ajutând în acelaşi timp şi la îmbunătăţirea considerabilă a consumului de combustibil.

Bateria litiu polimer

În comparaţie cu bateriile hibrid convenţionale, bateria cu litiu polimer a Optimei Hybrid oferă o performanţă îmbunătăţită graţie structurii compacte şi uşoare, densităţii crescute şi capacităţii de generare a căldurii scăzute.

Versiunile de echipare pentru interior

Cele două opţiuni de culori pentru interior, negru sau bej în două tonuri, oferă noului Optima Hybrid un stil desăvârşit. Materialul textil este combinat cu pielea artificială. Pentru a aduce un plus de lux şi confort, este disponibilă opţional şi tapiţeria din piele integrală. Atât scaunele din piele cât şi cele sport sunt disponibile cu opţiunea de încălzire pentru pasagerii din faţă iar scaunul soferului dispune şi de ventilare şi răcire.

Controlul climei pe două zone

Confortul şi economia de combustibil merg mână în mână: un compresor electric foarte performant operează chiar şi atunci când motorul nu funcţionează în modul convenţional (pe benzină).

O maşină electrică inovativă şi cu personalitate: KIA SOUL EV

Viitorul a sosit cu mare stil în noul Kia Soul EV, primul nostru autoturism complet electric. Kia Soul EV are o autonomie practică precum şi un aspect îndrăzneţ care este dat de dimensiunile unice şi designul stilizat. Şi, în pofida acreditărilor sale eco, reuşeşte să obţină o accelerare impresionantă 0-100 kph şi o viteză maximă de 145 kph.

Unde găsiţi exponatele KIA

Locatia standului Kia: Sala 6, standul D419
Zile dedicate presei: 2 Octombrie, 5.30 PM – 08.00 PM şi 3 Octombrie, 10.00 AM – 08.00 PM
Zile dedicate publicului: 4 – 19 Octombrie 2014
Orele de vizitare: 11.00 AM – 9.00 PM
Oraş: Salonul Auto de la Paris, Franţa.

VIA: KIA Motors

Video: YouTube _ CarNews TV, Car Magazine

Acum, cunoscutul SUV al Kia dispune de un stil mai îndrăzneţ şi de un progres tehnologic remarcabil.  În plus, privirile sunt îndreptate către viitor – graţie revoluţionarului concept Optima Mild Hybrid, Soul EV şi Optima Hybrid, modele ce se află de asemenea în lumina reflectoarelor. – See more at: http://www.kia.ro/salonul-auto-paris-2014/kia-pms-2014#sthash.MpYnDocI.dpuf
Acum, cunoscutul SUV al Kia dispune de un stil mai îndrăzneţ şi de un progres tehnologic remarcabil.  În plus, privirile sunt îndreptate către viitor – graţie revoluţionarului concept Optima Mild Hybrid, Soul EV şi Optima Hybrid, modele ce se află de asemenea în lumina reflectoarelor. – See more at: http://www.kia.ro/salonul-auto-paris-2014/kia-pms-2014#sthash.MpYnDocI.dpuf

Tags: , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
NRA, lider detaşat la jumătatea sezonului în CNRD!

La jumătatea sezonului intern, Napoca Rally Academy conduce în clasamentul pe echipe cu 354,2 puncte, urmată de DTO-Tellur R.T. cu...

Închide