spot_img

Jubileu: ŠKODA a produs 100.000 de exemplare Superb din generaţia a treia

› Începând cu 2001, au fost fabricate peste 850.000 de automobile ŠKODA Superb; 100.000 de ŠKODA Superb din a treia generaţie începând cu martie 2015

› Nava amiral a mărcii este foarte căutată pe pieţele europene şi cea din China

› Investiţii substanţiale în unitatea de producţie ŠKODA din Kvasiny şi recrutări de personal

100,000th SKODA Superb produced in KvasinyŠKODA a produs 100.000 de automobile Superb din generaţia a treia. Maşina aniversară a ieşit de pe linia de producţie a mărcii ŠKODA din Kvasiny. De la lansarea modelului, în 2001, producătorul auto ceh a produs peste 850.000 de exemplare ale modelului Superb. Capacitatea de producţie a unităţii din Kvasiny a fost extinsă şi modernizată pentru producţia navei amiral a mărcii ŠKODA. Modelul de vârf inspiră clienţii din întreaga lume.

„Producţia acestui automobil modern reprezintă o dovadă a competenţelor excelente ale unităţii de producţie din Kvasiny şi ale angajaţilor de aici,” a spus Michael Oeljeklaus, citat de autostiri.ro, membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Producţie şi Logistică, adăugând: „Denumirea Superb aparține unuia dintre automobilele cele mai bune şi cu cel mai mare succes din segmentul auto mediu. A treia generaţie va continua povestea de succes a modelului Superb în următoarele luni şi în următorii ani.”

De la demararea producției, în martie 2015, noua ŠKODA Superb, cu un design nou, a demonstrat forţa emoţională a mărcii. ŠKODA a produs până acum în total o sută de mii de automobile ŠKODA Superb din generaţia a treia. Niciodată până acum nu au mai fost impuse cerinţe atât de ridicate faţă de designul unui model ŠKODA, niciodată până acum nu a mai fost încorporată atât de multă tehnologie în designul unui nou model.

Niciodată până acum nu au mai fost atât de multe noi idei „Simply Clever” şi niciodată până acum nu au mai reuşit inginerii ŠKODA să ofere atât de mult spaţiu pentru şofer, pasageri şi bagajele lor. O gamă largă de noi sisteme de asistenţă din clasele auto superioare asigură nivelurile ridicate de siguranţă, protecție a mediului şi confort. A treia generație Superb este mai puternică decât oricând şi totuşi este cu până la 30 % mai economică, graţie noilor motoare Euro 6.

Succesul acestui model nu a fost dovedit doar prin numărul mare de comenzi din întreaga lume, ci şi de numeroasele premii, precum „Red Dot Award” pentru designul excelent al produsului şi titlul „Car of the Year” (Maşina anului) primit în multe ţări europene.

Începând cu 2001, seria ŠKODA Superb încununează gama de modele ŠKODA, creând totodată o conexiune cu tradiţia producătorului auto ceh, care construieşte autovehicule prestigioase în Mladá Boleslav, încă de la începutul secolului 20. Laurin & Klement FF, din 1907, a fost primul model cu opt cilindri din Europa Centrală. În anii 1920, primul preşedinte al Cehoslovaciei, Tomáš Garrigue Masaryk, era unul dintre posesorii luxoasei ŠKODA Hispano-Suiza; automobilul ŠKODA 860 cu opt cilindri era un vehicul impresionant în anii 1930. În 1934, primul prestigios model ŠKODA cu numele Superb a ieşit de pe linia de producţie: ŠKODA 640 Superb.

67 de ani mai târziu, în 2001, ŠKODA Superb a revenit în fruntea gamei de modele ŠKODA. Până în prezent, fabricantul auto a produs peste 850.000 de ŠKODA Superb din prima, a doua şi a treia generaţie. Clienţii au apreciat dintotdeauna pachetul de ansamblu al acestui model: spaţiu extrem de generos, design elegant şi atemporal, tehnologie modernă testată, un nivel ridicat de confort, siguranţă maximă, cel mai bun caracter practic  şi un excelent raport preţ/valoare.

Astfel, nava amiral ŠKODA a devenit sinonimă cu calitatea de vârf din Republica Cehă. Prima generație Superb (2001-2008) avea caracterul unei limuzine notchback clasice şi definea noi repere, mai ales în privința spaţiului generos.

A doua generație a fost lansată în 2008: A fost un automobilul cu funcţii noi şi variabile, mai multă tehnologie şi un design elegant atemporal. ŠKODA Superb este disponibilă şi în versiune break, începând cu 2009, iar a treia generaţie Superb Combi iese de pe linia de producţie începând cu iunie 2015.

La fabrica din Kvasiny, compania a făcut investiţii semnificative în tehnologia nouă de producţie, asamblare şi în logistică, înaintea startului producţiei noii ŠKODA Superb. Numai pentru noua linie de construcţie a caroseriilor a fost alocat un total de 1,7 miliarde de coroane ceheşti. Unitatea din Kvasiny este pregătită de asemenea pentru noul SUV.

Până în 2018, ŠKODA intenţionează să investească în total 7,2 de coroane ceheşti în Kvasiny şi să creeze 2.000 de locuri noi de muncă. Capacitatea de producţie va creşte treptat la 280.000 de autovehicule anual. Kvasiny este una dintre cele 3 unităţi de producţie ŠKODA din Republica Cehă. Momentan la unitatea de producţie sunt angajate 5.000 de persoane, aceasta fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori industriali din regiunea Hrad Králové.

Sursa si imagine: comunicat transmis

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri