Încheierea în mediul online a poliței de asigurare RCA. La ce trebuie să fim atenți și care sunt avantajele?

| 25 aprilie 2016 | 0 Comments

În ultima vreme, odată cu progresul tehnologic, cumpărăturile online au devenit din ce în ce mai frecvente. De această tendință nu putea scăpa nici domeniul asigurărilor, astfel că multe companii și brokeri de asigurare au pus la dispoziția clienților această metodă de încheiere a polițelor. Fiind una dintre polițele cele mai cumpărate datorită obligativității prin lege, polița RCA se numără evident printre polițele care pot fi cumpărate și emise online chiar de către viitorul asigurat. Dar care sunt provocările atunci când emitem singuri o poliță RCA?

Completarea integrală și corectă a informațiilor solicitate

În primul rând trebuie să înțelegem faptul că modul de completare a informațiilor, integral și fără eroare, este crucial pentru a evita neplăcerile. Din încadrarea eronată a vehiculului rezultă obținerea unui tarif incorect iar asigurătorii nu vor despăgubi dacă nu au încasat tot tariful. Conform normelor ASF răspunderea pentru informațiile introduse aparține utilizatorilor siturilor de asigurări online.

Tot conform legislației în vigoare, o poliță RCA nu mai poate fi anulată odată ce a fost emisă astfel că trebuie să ne asigurăm că oferim informațiile corespunzătoare.

Plata cu un instrument care are acoperire

Având în vedere că polițele RCA nu mai pot fi anulate, varianta de plată preferată de către asigurători și brokeri este cea online cu cardul bancar deoarece astfel, odată cu emiterea poliței, se blochează în cont și banii asiguratului, nemaiexistând posibilitatea anulării comenzii după ce polița a fost emisă. Este astfel imperios necesar ca atunci când se alege plata online cu cardul să se indice un card ce a fost verificat anterior cu privire la valabilitate și disponibilități bănești.

Un client care alege cumpărarea asigurării RCA online beneficiază de foarte multe avantaje:
Economie de timp: în mediul online o poliță de asigurare RCA se emite în maxim cinci
minute în comparație cu ce ar presupune vizita într-o agenție a unui asigurător sau
broker de asigurare;
– Economie de bani: multe din site-urile care vând polițe de asigurare RCA online solicită informațiile vehiculului o singură dată dar oferă cotații de la toți asigurătorii RCA autorizați astfel că viitorul asigurat poate alege în funcție de orice criteriu, inclusiv cel mai mic preț;
– Disponibilitate la orice oră din zi și noapte: mediul online poate fi accesat de oriunde și oricând cu ajutorul tehnologiei moderne iar fișierul pdf al poliței RCA online poate fi descărcat instantaneu dacă s-a optat pentru plata online cu cardul;
– Facilități diverse oferite de platformele software: odată emisă o poliță RCA online pe o platformă a unui asigurător sau broker, asiguratul este luat în evidența unui sistem care poate trimite automat alerte de expirare a polițelor, oferă o arhivă a ofertelor și polițelor și multe alte avantaje în funcție de fiecare platform.

Într-un final merită așadar să subliniem faptul că maximum de avantaje la achiziția RCA online le avem atunci când achităm online cu cardul bancar deoarece descărcăm polița instantaneu și deja putem pleca la drum.

Plata online cu cardul este foarte sigură în cazul achiziției asigurărilor din mai multe motive. Pe lângă elementele de securitate care sunt valabile la orice tranzacție online cu cardul, în cazul achiziției asigurărilor online există elemente suplimentare de securitate care fac această achiziție deosebit de sigură.

Polițele de asigurare se emit din sistemele informatice ale unor companii mari de asigurări, cunoscute de toată lumea și a căror activitate este supravegehată strict în piață iar siteurile care vând asigurări trebuie să aibă acces la sistemele informatice ale acestor companii. Pentru a primi acces la sistemele asigurătorilor de emitere a polițelor, proprietarii de situri trebuie să respecte niște norme speciale și foarte stricte care nu pot fi încălcate. De asemenea, banii încasați din emiterea polițelor RCA online se virează direct la asigurători sau brokeri, aceștia din urmă fiind de asemenea niște companii mari și cu o activitate foarte reglementată. Putem spune chiar că, dintre toate lucrurile care se pot cumpăra online, asigurările sunt unele dintre cele implică tranzacțiile cele mai sigure.

Un astfel de site care oferă posibilitatea efectuării de calcule de tarif RCA la toți asigurătorii, plata online cu cardul și descărcarea instantanee a poliței pdf este Siguras și poate fi găsit aici.


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina

Citește articolul precedent:
DTO Rally Team atacă Raliul Perla Harghitei în formație completă

Cu două etape programate în primele luni ale anului, sezonul 2021 al Campionatului Național de Raliuri Betano continuă în acest...

Închide