spot_img

Geneva 2015: premiere mondiale Audi

Audi prezinta cateva modele in premiera absoluta la Salonul Auto International de la Geneva, care are loc in perioada 5-15 martie a.c. Marile vedete sunt Audi Q7 e-tron quattro, primul hibrid plug-in al seriei Q si cele patru noi versiuni de Audi R8. La loc de cinste in standul Audi stau impresionantul Audi RS 3 Sportback, cel mai puternic autoturism compact premium din lume, dar si conceptul de senzatie Audi prologue Avant.

AUDI Q7 e-tron quattro – primul hibrid plug-in al seriei Q

Prin noul Q7 e-tron quattro, Audi introduce primul vehicul plug-in hybrid cu motor diesel de 6 cilindri si tractiune integrala permanenta. Alimentat doar de bateria lithiu-ion, grandiosul SUV acopera pana la 56 kilometri in deplina liniste si fara emisii poluante. Folosind motorul diesel, Q7 e-tron quattro poate avea o autonomie totala de 1.410 kilometri. Conform standardului ECE pentru vehicule plug-in hybrid, Audi Q7 e-tron quattro consuma doar 1,7 litri de motorina la 100 kilometri, iar nivelul emisiilor de CO2 de sub 50 grame/kilometru stabileste un nou record in segment.

Audi R8 – evolutie spectaculoasa

A doua generatie a modelului sport de inalta performanta Audi R8 marcheaza o evolutie spectaculoasa. Motorul central V10 si noua tractiune quattro ajuta versiunea de top cu 610 CP sa atinga 100 km/h in 3,2 secunde, pentru o viteza maxima de 320 de km/h. Noua generatie Audi R8 introduce mai multe modele inedite. Versiunea electrica a supercar-ului R8 dezvolta 340 kW si un cuplu de 920 Nm, accelerand de la 0 la 100 de km/h in 3,9 secunde. Gratie noilor baterii, autonomia acestei minuni tehnologice s-a dublat fata de prima versiune si a ajuns la 450 de kilometri.

Audi RS3 Sportback

Datorita variantei de 367 de CP, noul RS 3 Sportback este cel mai puternic vehicul compact premium din lume. Motorul 2.5 TFSI accelereaza modelul cu 5 usi de la 0 la 100 km/h in 4,3 secunde, iar viteza maxima este de 280 km/h. Transmisia S tronic cu 7 trepte e mai rapida si transmite eficient puterea motorului 2.5 TFSI catre sistemul de tractiune integrala permanenta quattro, garantand astfel o inegalabila placere la condus.

Audi prologue Avant combina dinamica, forma si functia intr-o simbioza perfecta

Cu o lungime de 5,11 metri si o latime de 1,97 metri, automobilul cu cinci usi si un concept revolutionar de caroserie se pozitioneaza in clasa de lux. Audi prologue Avant este echipat cu sistemul de propulsie plug-in hybrid prezent si pe Audi Q7 e-tron quattro, dar performantele conceptului sunt superioare. Puterea totala de 455 CP furnizata de motorul 3.0 TDI conectat cu motorul electric ofera un sprint de la 0 la 100 km/h in 5,1 secunde.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Video: YouTube

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri