spot_img

Gabi Imre, instructorul Academiei de Drift, pe podium la International Drift Grand Prix

Drift BucurestiBulgarul Stefan Stefanov s-a impus în prima ediţie a International Drift Grand Prix de la Bucureşti, organizată sâmbătă în Piaţa Constituţiei de Salonul Auto Moto şi Romanian Drift Community, şi la care au participat nu mai puţin de 39 de piloţi din România şi Bulgaria.

După ce în calificări a obţinut 85 de puncte, la fel ca şi numărul 1 de sâmbătă, conaţionalul Krasmir Stefanov, Stefan Stefanov i-a eliminat pe rând, în battle-uri, pe Alexandru Mustaţă, Sorin Ene şi Gabi Imre, iar în ultimul act l-a învins în duelul unu la unu pe un alt bugar, Emil Petkov. În finala mică, Gabi Imre, instructorul Academiei de Drift, a câştigat confruntarea cu Iulian Jumuga şi a reuşit să prindă singurul loc românesc de pe podium.

Pe lângă Jumuga, al patrulea în top, între primii opt piloţi la primul eveniment de drift organizat după recunoaşterea acestui ca sport s-au mai clasat Cătălin Trifan, Radu Moise şi Sorin Ene. De-a lungul celor două zile ale competiţiei au asistat peste 10.000 de spectatori, tribunele fiind pline inclusiv duminică, atunci când cursa s-a desfăşurat pe ploaie torenţială.

„Ne bucurăm că am făcut acest pas uriaş spre profesionism în driftul românesc şi cu siguranţă ne dorim să continuăm acest trend ascendent. Au fost două zile superbe, cu un public absolut fabulos. Ţin să le mulţumesc miilor de spectatori care au înfruntat ploaia pentru a fi alături de piloţi”, a spus Denis Manea, preşedintele Comisiei de Drift din cadrul FRAS.

Deoarece a fost primul eveniment oficial de drift de la recunoaşterea oficială ca sport, sâmbătă au avut loc şi licenţieri pentru piloţi, sezonul care va debuta pe 26-27 mai la Prejmer va fi împărţit în două divizii: debutanţi şi profesionişti. „Ediţia 2016 va programa 5 etape, dintre care două la Bucureşti, una la Prejmer, una la Rarău şi o alta în Poiana Braşov”, a mai punctat Denis Manea, citat de autostiri.ro.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri