Formula E: Félix da Costa în puncte pe ploaie în Hong Kong

| 11 martie 2019 | 0 Comments

BMW i Andretti Motorsport nu a putut continua performanţele impresionantă din cursele recente în condiţiile dificile ale celui de-al 50-lea E-Prix din istoria Campionatului FIA Formula E ABB. Cu toate acestea, echipa a reuşit să puncteze şi în cea de-a cincea cursă a sezonului, graţie locului al zecelea reuşit de António Félix da Costa (Portugalia). Alexander Sims (Marea Britanie) nu a ajuns la finalul Hong Kong E-Prix (China) după ce a deteriorat monopostul BMW iFE.18 când a lovit glisierele de protecţie.

Aversele repetate au făcut calificările o provocare majoră. Cu condiţii de pistă schimbătoare continuu, cursa pentru cele mai bune locuri pe grilă a fost pe alocuri asemenea unei loterii. Sims şi Félix da Costa au obţinut doar locurile al 13-lea, respectiv al 20-lea.

Cursa a fost neutralizată de mai multe ori după incidente şi a fost oprită o dată, ceea ce a permis ca BMW i8 Coupé Safety Car să aibă mai multe apariţii pe circuit. În timp ce Sims a coborât în clasament ca urmare a unor incidente, înainte de a abandona, Félix da Costa a reuşit să stea departe de probleme şi treptat şi-a făcut loc prin pluton – mulţumită şi FANBOOST. În ultimele tururi, recuperarea lui a fost recompensată cu locul al zecelea şi un punct în clasamentul general.

Reacţii după Hong Kong E-Prix:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Nu este rezultatul pe care îl speram în Hong Kong. Am venit aici cu aşteptări mari. Circuitul ar fi trebuie să fie bun pentru noi, iar António a fost foarte competitiv aici în trecut. Condiţiile au fost foarte dificile, iar calificările, când pista a fost udă la început, au însemnat că trebuie să facem o cursă de recuperare. Calificările sunt cheia succesului în Formula E. Acest week-end a arătat din nou cât de dificil este să ajungi în faţă dacă porneşti din a doua jumătate a plutonului. Alex a reuşit un start bun şi a urcat cinci locuri.

Din păcate, a făcut o greşeală care l-a coborât în clasament. A încercat să recupereze terenul pierdut, dar a trebuit să abandoneze din cauza ruperii suspensiei după lovirea zidului de protecţie. António a recuperat bine, după care a rămas blocat în afara Top 10. În cele din urmă a beneficiat de jocul rezultatelor şi a acumulat un punct. Fiecare punct ajută, dar nu este ce voiam să obţinem aici.”

António Félix da Costa (#28 BMW iFE.18, calificări: locul 20, cursă: locul 10, vot FANBOOST: locul 2, puncte: 47): „A fost clar după calificări că urma să fie dificil. În special pe un circuit unde cu greu ai vreo şansă de a depăşi. Toate neutralizările au însemnat că nimeni nu a trebuit să-şi conserve energia, iar ritmul tuturor maşinilor a fost aproape acelaşi. A fost aproape imposibil să fac vreo manevră de depăşire. Acestea fiind date, am obţinut un punct. Trebuie să analizăm de ce ritmul nostru a fost atât de slab pe ploaie, mai ales că a fost în regulă în condiţii similare la Ad Diriyah şi în testul de la Valencia. Acum trebuie să ne concentrăm pe deplin pe următoarea cursă de la Sanya.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.18, calificări: locul 13, cursă: abandon, vot FANBOOST: locul 14, puncte: 18): „A fost o zi cu suişuri şi coborâşuri. Unele sesiuni au fost mai bune decât altele. Ritmul a fost chiar bun. În cursă, am avut un prim tur fantastic. Am fost agresiv, dar moderat, ceea ce a dat rezultate. Cu toate acestea, am învăţat încă o lecţie despre Formula E: în această competiţie, este atât de uşor să greşeşti în aceste maşini, pentru că sunt dificil de pilotat la limită. Roţile faţă s-au blocat pe frânare în turul 2 şi am ratat un viraj. Cursa mea a fost compromisă din acel moment. M-am trezit din nou la coada plutonului.

Am forţat şi am testat limitele, după care am lovit zidul şi acela a fost finalul de cursă pentru mine. Voi încerca să trag concluzii pozitive din aceasta şi în cele din urmă să am un week-end curat. Dacă pot face aşa ceva, vom obţine rezultatul pe care munca noastră îl merită.”

Clasamente după etapa 5/13

Piloţi: 1. Sam Bird 54p; 2. Jérôme d’Ambrosio 53p; 3. Lucas di Grassi 52p; 4. Edoardo Mortara 52p; 5. António Félix da Costa 47p; 6. Robin Frijns 43p; 7. Daniel Abt 34p; 8. Mitch Evans 34p; 9. Pascal Wehrlein 30p; 10. André Lotterer 29p; 11. Jean-Éric Vergne 28p; 12. Alexander Sims 18p; 13. Sébastien Buemi 15p; 14. Felipe Massa 14p; 15. Oliver Rowland 6p; 16. Oliver Turvey 6p; 17. Gary Paffett 4p; 18. Stoffel Vandoorne 3p; 19. José María López 2p; 20. Nelson Piquet Jr. 1p.

Echipe: 1. Envision Virgin Racing 97p; 2. Audi Sport ABT Schaeffler 86p; 3. Mahindra Racing 83p; 4. Venturi Formula E Team 66p; 5. BMW i Andretti Motorsport 65p; 6. DS Techeetah Formula E Team 57p; 7. Panasonic Jaguar Racing 35p; 8. Nissan e.Dams 21p; 9. HWA RACELAB 7p; 10. NIO Formula E Team 6p; 11. Geox Dragon 2p.

Ce urmează

Următoarea etapă din Sezonul 5 al Campionatului FIA Formula E ABB va avea loc la 23 martie, la Sanya (China).

Unde se vede Formula E

Sezonul 2018/2019 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmit în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești va avea loc în perioada 6-7 august 2021

Cea de-a doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești organizată de catre ACS Rally Spirit va avea loc in...

Închide