Formula E: ambii piloţi BMW i Andretti Motorsport în puncte la cursa de la Berlin

| 29 mai 2019 | 0 Comments

BMW i Andretti Motorsport a încheiat în puncte cu ambii piloţi pentru prima dată în acest sezon la a zecea etapă din Campionatul FIA Formula E ABB. António Félix da Costa (Portugalia), aflat la comenzile BMW iFE.18, a trecut linia de sosire pe locul al patrulea în BMW i Berlin E-Prix presented by CBMM Niobium, după ce a luat startul de pe poziţia a şaptea.

Publicul numeros de pe Aeroportul Tempelhof a fost tratat cu o cursă interesantă, cu numeroase manevre de depăşire şi dueluri. Ambii piloţi BMW i Andretti Motorsport au reuşit să se ferească de probleme şi au recuperat locuri pe parcursul cursei.

Reacţii după BMW i Berlin E-Prix:

Jens Marquardt (director BMW Group Motorsport): „Per ansamblu, cursa noastră de casă a fost un punct de atracţie pentru noi, chiar dacă, fără discuţii, ne-am fi dorit să obţinem un podium pentru numeroşii fani BMW prezenţi pe Aeroportul Tempelhof. António a ratat la limită o clasare în Top 3, dar a marcat puncte importante graţie locului al patrulea. După 10 etape din totalul de 13 manşe ale sezonului, încă se află în grupul compact al piloţilor cu şanse la titlu. Alexander a reacţionat bine la penalizarea pe grilă şi a avut o performanţă impresionantă, cu spirit de luptă. Locul al şaptelea a fost o recompensă şi a însemnat că ambii piloţi au terminat în puncte.

Felicitări celor de la Audi şi lui Lucas di Grassi pentru victorie! Cred că am oferit un spectacol deosebit pentru fanii Formulei E şi în afara circuitului. BMW i Vision Experience, cu numeroase activităţi şi expoziţii referitoare la soluţiile inovatoare ale BMW Group pentru viitorul mobilităţii, a fost o atracţie majoră. Acum, sezonul intră în linie dreaptă. Vrem să performăm bine atât la Berna, cât şi la New York, apoi vedem unde vom încheia sezonul.”

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „BMW i este partenerul principal al acestui E-Prix şi este cursa de casă pentru BMW – prin urmare, a fost un eveniment special pentru toţi cei din echipă şi o cursă la care toţi am fost foarte determinaţi. António a marcat puncte importante, care încă se pot dovedi foarte importante pentru campionat. În acelaşi timp, a fost o cursă fantastică pentru Alexander, care a încheiat o secetă lungă cu acest rezultat.

Am făcut câteva schimbări şi am abordat uşor diferit această cursă. Iar rezultatele s-au văzut. Să încheiem cu ambele maşini în puncte a fost foarte bine pentru echipă. Acum avem puţin timp să ne pregătim pentru Berna. Vom utiliza acest timp pentru a ne asigură că mergem la ultima cursă europeană a sezonului cât mai bine pregătiţi.”

António Félix da Costa (#28 BMW iFE.18, calificări: locul 8, cursă: locul 4, vot FANBOOST: locul 4, puncte: 82): „Locul al patrulea însemnă alte puncte preţioase pentru mine. În acelaşi timp, am pierdut teren faţă de alţi piloţi. M-am confruntat cu subvirare pe parcursul cursei. Maşina a fost foarte eficientă, dar nu am avut echilibrul perfect. Din păcate, nu am putut menţine ritmul cu cei din frunte după neutralizarea cu steag galben. Locul al patrulea a fost maximum posibil.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.18, calificări: locul 6, cursă: locul 7, vot FANBOOST: locul 18, puncte: 24): „Week-endul acesta a fost un pas în direcţia potrivită pentru mine, aşa cum s-a văzut în calificări. Super Pole nu a decurs ideal pentru noi şi a trebuit să încep cursa cinci locuri mai jos pe grilă din cauza penalizării primite la Monaco. În ciuda acest aspect, am avut o primă jumătate de cursă bună.

Am avut un ritm foarte bun, în special la mijlocul cursei, şi multă energie la dispoziţie până când neutralizarea cu steag galben a eliminat diferenţele dintre rezervele de energie. Este pentru prima dată în acest sezon când şi eu, şi António terminăm în puncte, ceea ce este bine pentru echipă.”

Flota BMW i

BMW i este „Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 5. Liderii flotei BMW i sunt două modele: BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, şi BMW i8 Coupé Safety Car. Flota BMW i include BMW i3s în rol de „Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW 530e în rol de „Maşină Medicală” (Medical Car).

Clasamente după etapa 10/13

Piloţi: 1. Jean-Éric Vergne 102p; 2. Lucas di Grassi 96p; 3. André Lotterer 86p; 4. António Félix da Costa 82p; 5. Robin Frijns 81p; 6. Mitch Evans 69p; 7. Daniel Abt 67p; 8. Jérôme d’Ambrosio 65p; 9. Oliver Rowland 63p; 10. Sébastien Buemi 61p; 11. Sam Bird 56p; 12. Edoardo Mortara 52p; 13. Pascal Wehrlein 52p; 14. Felipe Massa 32p; 15. Stoffel Vandoorne 30p; 16. Alexander Sims 24p; 17. Maximilian Günther 10p; 18. Gary Paffett 8p; 19. Oliver Turvey 6p; 20. Alex Lynn 4p; 21. José María López 3p; 22. Nelson Piquet Jr. 1p.

Echipe: 1. DS Techeetah Formula E Team 188p; 2. Audi Sport ABT Schaeffler 163p; 3. Envision Virgin Racing 137p; 4. Nissan e.Dams 124p; 5. Mahindra Racing 117p; 6. BMW i Andretti Motorsport 106p; 7. Venturi Formula E Team 84p; 8. Panasonic Jaguar Racing 74p; 9. HWA RACELAB 38p; 10. Geox Dragon 13p; 11. NIO Formula E Team 6p.

Ce urmează
Următoarea etapă din Sezonul 5 al Campionatului FIA Formula E ABB va avea loc la 22 iunie, la Berna (Elveţia).

Unde se vede Formula E
Sezonul 2018/2019 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmit în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide