Formula 1: Anumite greşeli comise de piloţi vor fi penalizate cu puncte

| 13 decembrie 2013 | 0 Comments

Formula 1: Puncte de penalizare ataşate superlicenţei piloţilor, după modelul permiselor de conducere

Un sistem de puncte de penalizare ataşat superlicenţei piloţilor de Formula 1 va fi pus în aplicare începând din 2014, fiind asemănător cu cel folosit la suspendarea permiselor de conducere, potrivit Mediafax.

Astfel, anumite greşeli comise de piloţi vor fi penalizate cu puncte, iar la 12 puncte acumulate, driver-ul va fi suspendat o etapă. Punctele de penalizare vor rămâne ataşate superlicenţei pilotului timp de 12 luni, apoi acestea vor fi şterse. De asemenea, punctele vor fi şterse după ce pilotul a ispăşit o etapă de suspendare, informează autosport.com.

Totodată, FIA a înăsprit pedepsele pentru piloţii care ies de la standuri într-o manieră periculoasă pentru ceilalţi concurenţi. Dacă infracţiunea s-a produs în timpul antrenamentelor şi calificărilor unui Grand Prix, pilotul respectiv va fi retrogradat zece locuri pe grila de start, conform Mediafax. În cazul în care abaterea a avut loc în timpul cursei, sportivul va primi o retrogradare pe grila de start a următorului Mare Premiu sau un „drive-through” ori o penalizare de zece secunde imediat.

Campionatul Mondial de Formula 1, ediţia 2014, va avea 19 curse şi va începe în week-end-ul 14-16 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei.

Imagine: Team-BHP.com


Tags: , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premiul pentru Inovație CES® 2021 oferit sistemelor Bosch eBike: Premiu pentru computerul de bord Nyon

Pentru cea mai recentă soluție Connected Biking – computerul de bord multi-funcțional Nyon – Sistemele Bosch eBike au obținut „Premiul...

Închide