F1. Vettel câştigător în “Templul vitezei”

| 11 septembrie 2011 | 0 Comments

Startul câştigat de Alonso nu a fost suficient pentru a rezista atacului furibund declanşat de Vettel.

Cursă superbă realizată de titratul Schumacher până în turul 17 când a intrat pentru schimb de pneuri la boxe. Schumcaher a reuşit să ţină piept celor două monoposturi McLaren până când cauciucurile monopostului au refuzat să-l mai ajute.

După o greşeală de pilotaj terminată cu un brânci serios dat lui Massa, Webber abandoneză în extremis nereuşind să-şi ducă monopostul la boxe pentru schimbarea nasului.

După ieşirea de la boxe Schumcaher şi Hamilton au continuat duelul. Cei doi mari campioni ne-au oferit un spectacol superb.

Ajuns în turul 20 Vettel continuă să doboare recordul de viteză pe pistă. Intră la boxe pentru schimbul de pneuri în turul 21.

Turul 22 Button reuşeşte să stabilească cel mai bun tur de pistă din cursă.

Duelul generaţiilor a fost transmis 23 de ture, tură în care Schumacher primeşte recomandarea de la boxe de a nu închide trasa lui hamilton în virajul Ascari, pentru a nu fi penalizat.

Turul 25 a consemnat următorul clasament: Vettel, Alonso şi Button. Button stabileşte un nou record pe tur în cursă.

În turul 26 Schumacher este din nou avertizat de Ross Brawn să nu-i mai închidă trasa lui Hamilton. Primele cinci locuri sunt ocupate de campioni mondiali.

Turul 27 aduce câştig de cauză lui Hamilton în duelul său cu Schumacher. Din
acest tur atenţia spectatorilor s-a îndreptat spre duelul dintre Alonso şi Button.

Turul 34 ne aduce doi piloţi la boxe Barrichello şi Button. Nimic nou dacă nu ar fi încercat să intre pe aceiaşi trasă. Un duel terminat cu bine pentru ambii piloţi.
Strategia inginerilor lui Button i-au adus acestuia două locuri în cursă, câte una la fiecare schimbare de pneuri.

Turul 40 ne aduce următoare ierarhie: Vettel, Button şi Alonso. Tururile 41 şi 42 îl aduc în prim plan pe Hamilton cu recordul de pistă al unui tur (repetă performanţa în turul 49).

Turul 47 aduce recordul de viteză pe linie dreaptă în cursă lui Bruno Senna 347 km/h.

Vettel se află la aproape 15 secunde diferenţă în faţa locului secund în turul 49.

Schumacher termină cursa pe cinci iar nepotul regretatului Senna pe locul nouă.

Sfârşitul de cursă îi aduce victoria lui Vettel. Primul podium la Monza pentru Red Bull din istorie. Felicitari Vettel! Felicitari Red Bull Racing!


Tags: , , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premieră mondială pentru noul Opel Mokka

Un autovehicul menit să provoace emoții și să paveze drumul pentru marcă, noul Opel Mokka este primul model care integrează...

Închide