Etapa a II-a a Promo Speed Challenge este gata de start

| 19 septembrie 2021 | 0 Comments

37 de concurenți și-au manifestat interesul pentru etapa a doua, care s-a lăsat ușor așteptată din cauza condițiilor meteorologice ce anunțau averse pentru data anterior stabilită.

Etapa cu numărul 2 a Campionatului Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & TELL Security Systems este gata de start, locul de desfășurare rămânând „Centura Veche” cunoscută de brașoveni, mai exact pe str. Timișul Sec, pe sectorul de drum cuprins între intersecția străzilor Zizinului cu Timișul Sec și Centura Brașov VO1K.

În ceea ce privește condițiile de desfășurare a concursului, pentru municipiul Brașov se preconizează o ploaie ușoară în seara de sâmbătă, după care norii se vor disipa și soarele va predomina ziua de duminică, oferind un carosabil uscat și optim pentru buna desfășurare a unei competiții de accelerare.

La etapa de duminică au semnat prezenți 37 de concurenți, înscrierile rămânând deschise până în ziua concursului, fără a fi nevoie de achitarea unei taxe suplimentare.

Printre cei ce și-au anunțat deja prezența la a doua etapă, se numără câștigătoarea primei etape la categoria 1, Izabella GAVRILĂ (Citroën C2), o prezență deosebită și notabilă în automobilismul sportiv românesc. Printre câștigătorii primei etape care vor fi la start în data de 19 septembrie, îl regăsim și pe Alexandru NEGUȚ, care revine cu modelul Volkswagen Golf VI GTI, care i-a adus prima poziție la categoria 4 în prima etapă. Câștigător în prima etapă la categoria 9, covăsneanul Ionuț BUCUR (Volkswagen Golf V GTD) este pregătit să-și apere prima poziție din clasament, deși colegii săi de la CF Tuning, Attila INCZE și Ernő SZÁSZ vor fi și ei la start, pentru a intensifica lupta și spectacolul. Pe lista de înscrieri îl regăsim și pe unul din membrii organizării, Liviu DOBROTĂ fiind totodată și ofițer pentru relații cu concurenți. Asemenea etapei pilot din noiembrie 2020, acesta (n.r. Liviu) se va alinia la start cu modelul Renault Clio II RS, în cadrul categoriei 2.

Analizând lista înscrierilor, remarcăm prezența unor nume noi și a unor modele deosebite și puternice, printre ei numărându-se Robert Leonard OPRIȘANU cu un frumos și puternic Volkswagen Golf VII GTI de categoria 4, căruia i se alătură Ion DUMITROIU cu o bestie pe 4 roți pentru categoria 7, un Audi S7, ce la ultima măsurătoare însuma peste 700 de cai putere. Deși nu spune multe numele mașinii, Petru Răzvan ROTARIU aduce la start cel mai puternic Suzuki Swift Sport din România, cu care va concura la categoria 1, în timp ce Silviu Alexandru ANGHELACHE va concura la categoria 9 cu un Volkswagen Golf II, cu care, pe distanța de 402m a oprit cronometrul la 10,9 secunde. Printre cei absenți de la etapa a doua se numără Ovidiu Maftei, câștigător al categoriei 6 în prima etapă, dar și Florin Durche, câștigătorul primei etape la categoria 7, care în acest sfârșit de săptămână se află la startul etapei de viteză în coastă de la Câmpulung Muscel.

„Condițiile meteorologice nefavorabile și implicit carosabilul umed, sunt principalii inamici ai acestui sport, fapt pentru care am fost forțați să amânăm această a doua etapă. Cu toate acestea însă, suntem încântați să vedem că interesul manifestat acestei etape, în ciuda amânării, s-a păstrat și avem certitudinea că vom avea o cursă impecabilă din toate punctele de vedere. Tocmai din acest motiv, dorim să transmitem că echipa noastră s-a pregătit temeinic și că evenimentul este pregătit până la cel mai mic detaliu. Totodată, doresc să menționez pe această cale, că înscrierile vor rămâne deschise până în dimineața concursului, iar taxa de înscriere nu va fi majorată, după cum era anunțat inițial.” – a declarat Cristian ANDREI, managerul evenimentului.

Lista de înscrieri completă pentru Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & TELL Security Systems poate fi accesată aici.

Programul Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & TELL Security Systems:

• 08:30 – 10:00 -> Verificări tehnice
• 10:00 – 13:30 -> Curse de calificare
• 13:30 – 14:30 -> Curse demonstrative
• 14:30 – 17:30 -> Sferturi de finală, Semifinale și Finale
• 18:00 -> Festivitatea de premiere

Parteneri oficiali: WRT-Parts.ro, TELL Security Systems

Parteneri principali: Service AutoChelu, Dinamic 92 Distribution, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Cyclon Motorsport, BOP Motorsport, Angelli, PrintINK, Comprest, Infinity Trophy, TehnoSting, Crucea Roșie Brașov

Parteneri media: Autorally.ro, Rock FM, BizBrașov, Autostiri.ro, NewsBV.ro, RPM Racing RO, Zile și Nopți.

Promo Speed Challenge powered by WRT Parts & TELL Security Systems este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brașov, al IPJ Brașov – Biroul de Poliție Rutieră, al ISU Brașov, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al Grupării de Jandarmi Brașov.

Credit foto: Cristian Oltean \ Autorally.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide