spot_img

Dunlop prefigurează o implicare sporită în viitoarele curse de anduranţă din WEC

Cu 125 de ani de istorie în spate şi capacitatea de anduranţă în cadrul competiţiilor ca obiectiv central al Dunlop, compania îşi propune să îşi optimizeze prezenţa în acest sector. Cu 34 de victorii la Le Mans, care fac din Dunlop producătorul de anvelope cu cel mai mare succes din istorie, cu două victorii la cursa de 24 de ore de la Nürburgring obșinute în ultimii 4 ani şi cu două titluri mondiale succesive la clasa LMP2 în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță (WEC), nimeni nu se îndoieşte de dedicaţia pe care compania Dunlop o dovedeşte pentru acest sport.

Performanţele echipelor Dunlop în testările din pre-sezon făcute la Paul Ricard pentru WEC şi pentru Campionatul European Le Mans Series (ELMS), au oferit primele indicii pentru performanţele ce pot fi atinse de către gamele de anvelope ce vor fi utilizate în 2014.

Dunlop este, de asemenea, singurul furnizor de anvelope pentru Campionatul Internaţional GT Open, unul dintre cele mai mari campionate GT din lume. Noutatea pentru anul 2014 este reprezentată de un acord de furnizare încheiat cu BMW M235i Cup, o clasă din cadrul seriei VLN, pentru care Dunlop este furnizor al echipelor cliente. Dunlop a înregistrat unmare success în cursa GT de anul trecut cu AMG, fiind câştigător la cursa de 24 de ore de la Nürburgring cu echipa Black Falcon şi la cursa de 6 ore VLN cu echipa Rowe.

Dunlop Looks To Stronger Endurance Racing Future
Dunlop Looks To Stronger Endurance Racing Future

În anul 2014, ca urmare a unei realocări a producţiei, activitatea Dunlop de dezvoltare a activităţii în domeniul anvelopelor pentru G3 va fi concentrată asupra tehnologiilor de success pentru anul 2015 şi anii ce voi urma, anul 2014 fiind dedicat testărilor.

James Bailey, Director de Marketing și Comunicare, Dunlop Motorsport:

Filosofia abordată de Dunlop se adreseză colaborării cu clienţii şi are în vedere oferirea celor mai performante produse, pentru a contribui la victoriile echipelor noastre partenere. Suntem încântaţi să ne optimizăm prezenţa în sectorul de curselor de anduranţă prin includerea  BMW M235i în portofoliul nostru de brand unic. În campionatele GT, unde avem competiţii deschise, contiuăm să testăm anvelopele în vederea unei evoluţii care să ne asigure parteneriatul cu echipe de top şi dincolo de anul 2015.

Vom participa la primul eveniment de anduranţă în acest weekend la Silverstone, în cursele  din cadrul  ELMS şi WEC. Clienţii noştri sunt foarte mulţumiţi de rezultatele muncii noastre de pe timpul iernii şi am avut parte de nişte teste foarte bune la Paul Ricard la începutul acestei luni, unde am fost cei mai rapizi în opt din zece sesiuni, cu cinci echipe diferite aflate în topul clasamentului în funcţie de timp. În clasamentul general în funcţie de timp cele 4 echipe de de top din WEC au fost echipate cu anvelope Dunlop iar în cadrul ELMS am avut două dintre cele mai rapide echipe, chiar şi fără utilizarea produsului cu compus moale. ”

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri