Două săptămâni până la startul Raliului Aradului KIA

| 28 aprilie 2016 | 0 Comments

Peste fix două săptămâni, joi 12 mai 2016, prezentarea oficială a echipajelor, care se va desfășura în fața Primăriei Arad, va da startul Raliului Aradului KIA. Competiția organizată de ACS AMC Racing reprezintă etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop, dar și prima rundă în Tour European Rally.

Traseul ediției din acest an va avea o lungime totală de 545,79 km, din care 145,15 km reprezintă distanța competitivă a celor 11 probe speciale. Startul în competiția propriu-zisă se va da vineri, 13 mai 2016, la ora 14:00, prima zi propunându-le concurenților 5 speciale, între care și Arad Rally Show. A doua zi, sâmbătă 14 mai, prima mașină va părăsi Parcul Închis la ora 8:30, iar startul pe cea dintâi dintre cele 6 probe se va da la 10:08.

Competiția se va încheia la 19:08, iar Festivitatea de Premiere este programată la 21:30, la Continental Hotel
din Arad. ”Suntem în linia dreaptă a pregătirilor pentru această competiție și sunt convins că și în 2016 concurenții care vor lua startul la Arad se vor bucura de un raliu la cele mai înalte standarde, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți. Vă aștept pe probe, dar și la evenimentele conexe pe care le-am gândit pentru ediția din acest an, surprizele urmând să se țină lanț!”, a declarat Mihai Leu, organizatorul întrecerii, citat de autostiri.ro.

Sub semnul ”Power To Surprise”

Sponsorul principal al evenimentului este, la ediția din acest an, KIA, marca de automobile ducând mai departe o colaborare care a demarat încă din anul 2010. Scopul parteneriatului este promovarea brandului Kia Motors atât la nivel național, cât și la nivel local, și presupune, între altele, faptul că importatorul, KIA Romauto, alături de partenerul său local, Luk Motors, vor pune la dispoziție mașinile pentru întreaga echipă de organizare (inclusiv oficialii competiției). Flota oficială urmează să fie compusă din 20 de autovehicule, atât din categoria turisme, cât și SUV.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide