A doua etapă din Racing League Romania se va desfășura pe varianta virtuală a Motor Park România

| 21 martie 2020 | 0 Comments

Primul circuit de viteză din România a fost reconstruit integral în popularul simulator Assetto Corsa (PC) iar a doua etapă din Racing League Romania se va desfășura pe varianta virtuală a Motor Park România duminică 22 martie, de la 20:30. Întrecerea va putea fi urmărită live, pe pagina de Facebook BMW România.

După ce debutul sezonului al cincilea din Racing League Romania a strâns aproape 15 mii de vizualizări, popularul campionat de sim racing se pregătește să-și dispute a doua etapă pe varianta virtuală a primului circuit de viteză din țară. Echipa organizatorică a RLR a recreat pista de la 0, după planurile de construcție ale circuitului și folosind imagini de la fața locului.

Cu un total de 90 de piloți înscriși până în prezent, RLR este cel mai mare campionat de sim racing din țară, iar competiția din sezonul al cincilea powered by BMW este foarte acerbă, prin prisma celor doar 30 de locuri disponibile pe grila de start a fiecărei etape. Prima stagiune a avut loc pe Red Bull Ring, în Austria, unde Victor Nicolae și Cristian Berindea și-au împărțit victoriile în cele două curse ale serii. Pe grilă au fost prezente și nume cunoscute din sportul autohton, iar Florin Mergea, Alex Mirea, Alex Cascatău și Leo Borlovan s-au înscris și pentru a doua etapă, ce va avea loc în această duminică.

O serie de incidente s-au soldat cu penlizări, astfel că ierarhia în clasament a suferit modificări după ce comisarii s-au pronunțat în legătura cu acestea. Alex Cascatău a fost promovat pe podiumul primei curse ca urmare a unei penalizări pentru Andrei Bechir, dar a ieșit din puncte în manșa a doua după coliziunea sa cu Cristian Berindea. Radu Dumitrescu, Sergiu Neagu și Mihai Rusu au fost de asemenea declasați, cu un total de 13 penalizari aplicate în total, acceptate cu sportivitate de către concurenții în culpă.

Campionatul se desfășoară pe binecunoscuta platformă Assetto Corsa pe PC, iar sezonul actual este alcătuit din 10 etape. Formatul este de două curse a câte 30 de minute per etapă, cu excepția celei de anduranță de pe 12 aprilie, unde se va rula într-o singură cursă de o oră. Cum doar 30 de locuri sunt disponibile pe grila de start, un sistem de precalificări este folosit pentru a determina cei mai rapizi piloți în timpul săptămânii. Cei din top 30 își asigură astfel locul pe grilă prin stabilirea unor timpi cât mai competitivi. Seara de concurs începe cu determinarea grilei de start pentru prima manșă în calificările de 10 minute, unde cel mai bun tur al fiecărui pilot este luat în considerare. Primii 10 piloți clasați în cursa 1 vor lua apoi startul în manșa a doua în ordine inversă, iar primii trei vor primii și balast (30kg, 20kg și 10kg) pentr a spori spectaculozitatea.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: http://bit.ly/Forum_RLR

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Următoarea etapă are loc chiar pe primul circuit de mare viteză din țara noastră, Motor Park România fiind recreat în mediul virtual chiar de organizatorii Racing League Romania.

Programul etapelor (în direct):

20:30 Calificări 10 minute
20:40 Pauză 5 minute
20:45 Manșa 1 30 minute
21:15 Pauză 5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor

30 minute

10 minute

 Calendarul competițional:

Etapa 2 22 martie Motor Park România
Etapa 3 29 martie Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola
Etapa 4 5 aprilie Norisring
Etapa 5 12 aprilie Nürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
Etapa 6 19 aprilie Virginia International Raceway
Etapa 7 26 aprilie Circuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 8 3 mai Zandvoort
Etapa 9 10 mai Kyalami Grand Prix Circuit
Etapa 10 17 mai Brands Hatch GP

Clasament Piloți

 1. Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 40p
 2. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 32p
 3. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 29p
 4. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 25p
 5. Cristian Moisescu – 21p
 6. Lucian Cîmpean (Input Lag Motorsport) – 17p
 7. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 15p
 8. Florin Mergea (iRacing Team Romania) – 13p
 9. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 11p
 10.  Mihai Rusu – 11p

Clasament echipe

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 59p
 2. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 41p
 3. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 26p
 4. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 25p
 5. Input Lag Motorsport (Cîmpean-Chirvase) – 17p

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Competiţia „Cel mai 4×4”din România, ediția a XXI-a

Vremea capricioasă, ploi diluviene și averse de grindină au sporit gradul de dificultate dar și spectaculozitatea probelor de concurs După...

Închide