Dakar 2016, Mani Gyenes: Furtunile modifica traseul

| 4 ianuarie 2016 | 2 Comments

AUTO - DAKAR 2016 SCRUTINEERING - STARTEl Ninio a generat o serie de furtuni severe care au ajuns și în Argentina, iar traseul și programul Raliului Dakar au trebuit modificate. Pe 3 ianuarie s-a decis anulare probei speciale iar în etapa de astăzi, 4 ianuarie, proba a fost scurtată cu aproape 200 de km. În urma timpului obținut la prologul de duminică, Mani Gyenes a pornit pe proba sepcială a etapei a doua (Villa Carlos Paz-Termas de Rio Hondo) de pe 26.

Pe trei ianuarie trebuia să se ruleze în prima probă specială a Dakar 2016, însă pe drumul către start motocicliștii au fost prinși de furtună și au mers peste 100 de km în vânt puternic și ploaie până au ajuns la benzinăria dinaintea startului. Aici s-au oprit în așteptarea decizie organizatorului.

După ce inițial s-a hotărât scurtarea probei și mutarea startului la km 100, s-a observat că multe porțiuni din traseu au fost inundate și au devenit aproape imposibil de parcurs. În plus, o parte din traseu se afla în munți și din pricina plafonului de nori aflat la altitudine mică s-a constatat că elicopterele nu pot zbura. Cursa ar fi fost total ne sigură având în vedere că elicopterele pregătite pentru eventuale intervenții medicale nu puteau zbura, așa că s-a decis anularea.

Emanuel Mani Gyenes (#33 Autonet Motorcycle Team), citat de autostiri.ro: ”Sunt mulțumit cu prologul, am avut al 26-lea timp și încep să mă obișnuiesc cu noua motocicletă. Ziua de ieri (3 ian) a fost foarte grea, deși nu am avut probă specială. Mi-am pus telefonul să sune la 3:30 dimineața deoarece primul start din bivuac a fost la ora 4. Eu am plecat la 4:53 din bivuac, apoi am avut 320 de km de legătură până la startul probei speciale. Aproape 120 de km i-am mers prin ploaie și vânt și a fost foarte frig pentru că nu am fost pregătiți pentru asemenea condiții. Din benzinăria unde ne-am oprit și am așteptat decizia organizatorilor până la Villa Carlos Paz am mai făcut încă aproximativ 300 de km prin ploaie, vânt și frig. Deci a fost o zi destul de grea.”

Astăzi (4 ianuarie) se desfășoară a doua etapă a raliului: Villa Carlos Paz- Termas Rio Hondo și erau programați 786 de km dintre care 450 km de probă specială. Din pricina ploilor torențiale care au umflat albiile râurilor s-a decis însă scurtarea probei speciale și aceasta va avea în jur de 250 de km.

Sursa, imagine si video: comunicat remis Autostiri.ro

Video: YouTube

Credit foto: DPPI


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Sinaia, din nou in carti

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a...

Închide