CNVC Dunlop: Trofeul Sinaia Forever adjudecat de Paul Andronic

| 27 octombrie 2012 | 1 Comment

Trofeul Sinaia Forever, ultima dublă din CNVC Dunlop 2012

Reprogramată pentru acest sfârşit de săptămână, dubla de viteză în coastă Trofeul Sinaia Forever a debutat cu surprize. După primele urcări, Paul Andronic iese deja în decor, dar recuperează şi intră cu al treilea timp în prima manşă de concurs.

După suspendarea, din motive administrative, din calendarul 2012 al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, Trofeul Sinaia Forever revine în calendar ca ultima dublă de viteză în coastă a sezonului şi se dispută în acest moment pe drumul de Cotă de la Sinaia.

Consacrate ca unele dintre cele mai spectaculoase etape de viteză în coastă de la noi din ţară, etapele de la Sinaia stau acum sub semnul incertitudinii meteorologice şi a vremii reci, ucigătoare pentru orice competiţie care are ca principiu viteza pe circuit.Traseul de la Sinaia are aceeaşi configuraţie ca şi în anii precedenţi şi va străbate oraşul de pe strada Furnica până pe drumul Cotei.

Prima etapă a dublei din Sinaiaa fost  întreruptă de ieşirile în decor ale lui Paul Andronic şi ale lui Raul Szene.

Înainte de prima manşă de concurs, reşiţeanul Lucien Hora conducea cu cel mai bun timp de 2:03 minute. Acesta era secondat de Lucian Răduţ şi de Paul Andronic, ecartul dintre cei din top 3-ul etapei fiind unul extrem de strâns.

Paul Andronic a câştigat vineri Trofeul Sinaia

Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo) a câştigat vineri Trofeul Sinaia, etapa a 7-a a Campionatului Naţional deViteză în Coastă, penultima a sezonului, cu timpul de 1 min 58 sec 723/1000 pe distanţa de 3,0152 km, cu o medie orară de 91,43 km, anunta Agerpres.

Pe locul secund s-a situat noul campion, Lucien Hora (Lola F3000 D), la 990/1000, al treilea a fost Lucian Răduţ (Mitsubishi EVO 8,5), la 1 min 211/1000, pe patru s-a clasat Ovidiu Zaberca (Mitsubishi Lancer EVO 8,5), 1 sec 402/1000, , al cincilea a fost Traian Negru (Mitsubishi Lancer Evo 9), 5 sec 980/1000, etc.Lucien Hora este liderul clasamentului piloţilor, cu 229 puncte, urmat de Andronic, 170 p, Răduţ, 161 p, Zaberca, 112 p, Cătălin Cismaru, 96 p, etc.

Etapa a 8-a, ultima a Campionatului Naţional (cele două manşe trebuiau să aibă loc în iulie, dar au fost amânate, n. red.) va avea loc duminică.

Trofeul Sinaia Forever încheie actuala ediţie a CNVC Dunlop 2012, urmând ca piloţii din acest campionat să se reîntâlnească la Sinaia în decembrie, la Gala Campionilor FRAS.

Sursa: Agerpres, comunicat de presa Izabella Ghita

Credit foto: Dan Strauti


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide