CNVC Dunlop: Brasov, orasul superlativelor

| 23 aprilie 2013 | 0 Comments

Brasovul, “capitala motorsportului” din Romania, da startul in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2013, prin competitia care se va desfasura la sfarsitul saptamanii sub denumirea de Marele Premiu al Orasului Brasov. Intrecerea starneste, dupa cum era de asteptat, un interes major din partea sportivilor, orasul de sub Tampa fiind una din cele mai populare destinatii pentru pilotii din campionatele interne, iar revenirea traseului ce leaga Brasovul de Poiana Brasov atrage pana la incheierea inscrierilor un numar de 90 de piloti, care si-au exprimat dorinta de a se alinia la start, potrivit comunicatului remis publicatiei Autostiri.ro.

Recordul actual de prezenta apartine tot Brasovului, a doua etapa a sezonului 2012, Trofeul Rasnov, avand 88 de sportivi la start, astfel ca ne aflam inca odata aproape de doborarea unui record, numarul celor prezenti efectiv la start ramanand sa fie stabilit doar dupa efectuarea formalitatilor administrative de vineri. Lista de inscrieri va fi publicata marti pe website-ul oficial al competitiei, www.autorally.ro, pe ea gasindu-se cateva nume exotice, in afara celor deja obisnuite.

Nu trebuie sa fii un fan de motorsport avizat pentru ca numele Ferrari sa-ti sara in ochi, aruncand o privire pe desfasruratorul inscrierilor. Iar numele celebrei firme italiene a calutului cabrat apare de trei ori in inscrierile Marelui Premiu al Orasului Brasov. Primul a fost Horatiu Ionescu-Cristea, cel care ne-a obisnuit cu tot felul de bijuterii mecanice, fiind singurul pilot care sa aduca in Romania pana in prezent un prototip de top dedicat curselor de viteza in coasta, iar pilotul bucurestean va fi si acum la cel mai inalt nivel, cu un Ferrari 308 GTB de fabricatie 1977, cu care concureaza la categoria rezervata masinilor istorice.

La start vor fi si doua Ferrari noi, modelul 458 Challenge, la fel de exotici fiind si cei doi piloti, care vor fi prezentati intr-un comunicat de presa ulterior.

Conferinta de presa de lansare a Marelui Premiu al Orasului Brasov va avea loc Joi, la Hotel Atlas, incepand cu orele 12:00.

Conform traditiei, Marele Premiu al Orasului Brasov este sustinut de Consiliul Local si Primaria Brasov, iar partener oficial este compania Kremsmueller Romania, nume cu o implicare tot mai mare in sportul auto autohton in ultima perioada. Compania austriaca are deja o echipa care concureaza in CNR Dunlop si CNVC Dunlop, iar pentru etapa brasoveana se alatura eforturilor clubului organizator, Auto Blic.

Kremsmueller este o companie austriaca fondata in 1961, care activeaza pe piata instalatiilor industriale, domeniu in care ofera solutii complete, incepand de la montaj si pana la dezvoltarea de aplicatii software. Desi inglobeaza numeroase companii si o multitudine de puncte de lucru, Kremsmueller ramane o companie de familie, in care ierarhiile sunt restranse, iar traseele decizionale scurte conving. Pentru cei care cauta o companie caruia sa-i poata incredinta si cele mai delicate proiecte industriale, Kremsmueller reprezinta partenerul potrivit, un grup de companii cu resurse financiare bogate, care transforma viziunile in realitate.

Contempo Cars Brasov, distribuitor al marcii BMW in Brasov, se alatura inca odata organizatorului Auto Blic, oferind si masinile oficiale ale intrecerii, marca BMW. Înfiinţată în 2001, reprezentanţa BMW din Braşov este unul dintre cei mai importanţi dealeri din ţară, plasându-se constant în topul vânzărilor din România. Membru al Automobile Bavaria Group, Contempo Cars se situeaza, la fel ca si compania-mama, in topul vanzarilor pe sectorul masinilor premium pentru zona acoperita. Performanţa Contempo Cars se datorează atât maşinilor excepţionale, cât şi prestaţiei echipei experimentate, atât la vânzări, cât şi la service. Depozitul de piese de schimb asigură necesarul operaţiunilor de service, dar şi al magazinului de piese şi accesorii.

Marele Premiu al Orasului Brasov este sustinut si de Hotel Atlas***, Arinovis, Olmedo, Silnef Security si Comprest.

Partenerul media al Marelui Premiu al Orasului Brasov este KISS FM iar site-ul oficial al evenimentului este www.autorally.ro, unde puteti accesa  rezultate live , stiri si ultimele noutati despre desfasurarea evenimentului.

Marele Premiul al Orasului Brasov – Program
Sâmbătă 27 Aprilie
09:00 – 10:20 – Recunoașteri I
10:30 – 12:00 – Recunoașteri II
14:00 – 16:00 – Antrenamente Cronometrate I
16:00 – 18:00 – Antrenamente Cronometrate II

Duminică 28 Aprilie
09:00 – 10:20 – Recunoașteri III
10:30 – 12:00 – Recunoașteri IV
14:00 – 16:00 – Concurs I
16:00 – 18:00 – Concurs II

19:00 – Festivitate de premiere

Programul Marelui Premiul al Orasului Brasov – Date Tehnice
Start: 
Brasov, Livada Postei
Lungime Traseu: 5,17 km
Comisari Traseu: 14

Inchiderea traseului (DN1E, Brasov – Poiana Brasov):
Sambata 27 Aprilie si Duminica 28 Aprilie: 08:45-12:00; 13:45-18:00

Sursa: comunicat de presa remis publicatiei Autostiri.ro de Autorally.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide