Ciprian Lupu: ‘Încep să intru în ritm!’

| 27 mai 2019 | 0 Comments

Cupa Cheile Grădiștei TOTAL a fost o etapă nouă și frumoasă în calendarul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019.

Recunoașterile, manșele de antrenamente și cele cronometrate au reprezentat o provocare pentru fiecare pilot. Fără a avea date de referință, termeni de comparare, lupta cu timpul, adaptarea tehnicii de pilotaj la sectorul de drum cu o lungime de 3,35 km. a necesitat multă concentrare și determinare. Doar 3,35 km? Da, doar 3,35 km., cu o diferență de nivel de 224 m., un traseu tehnic cu suprafețe înșelătoare, viraje care au necesitat trase diferite în funcție de vehiculul de concurs. A fost un concurs pe care poți să-l compari cu proba de 100 de metri viteză în care după start îți ții respirația până la terminarea probei.

Iată ce ne mărturisește Ciprian Lupu despre participarea sa la această etapă:

„A fost o etapă frumoasă, într-un decor aparte și într-o atmosferă superbă creată de fani dar și de organizatori. Un traseu nou, cu multe necunoscute, cu viraje periculoase pe care am fost nevoit să le abordez în treapta întâi de viteză. Nu am avut nicio competiție până în acest moment în care să fiu nevoit să abordez un viraj în treapta întâi. Chiar și așa mi-a plăcut foarte mult.

Sâmbătă, în prima zi a etapei, am avut ceva probleme cu frânarea pe care o făceam foarte agresiv, iar motorul mașinii îmi dădea semne că vrea să se oprească. Nu au fost momentele pe care mi le-am dorit, iar timpii realizați nu mi-au adus satisfacție. În plus nu am reușit să-mi schimb cutia de viteze cu una cu trepte mai scurte. Pe acest sector de drum nu am avut unde să schimb în treapta a 4-a și acest aspect mi-a diminuat șansele de a mă apropia de podium.

Am primit însă un ajutor nesperat și important de la un alt sportiv, pilotul Bogdan Dumitrache căruia doresc să-i mulțumesc și pe această cale. Bogdan mi-a făcut câteva setări importante care m-au ajutat să fiu mai constant, să-mi îmbunătățesc la fiecare urcare timpul realizat. Acum sunt nevoit să mai fac o revizie pe partea de electronică și neapărat să-mi schimb cutia de viteze.

După două etape mi-am intrat în ritm și aștept cu nerăbdare etapă de la Poiana Brașov. Mulțumesc partenerilor, celor dragi, tuturor celor care iubesc sportul cu motor și sunt alături de noi, de mine, etapă de etapă!”

Ciprian Lupu este susținut în sezonul competițional 2019 de: WSA Platinium Jobs și PRO X. Napoca Rally Academy îi oferă sprijin din punct de vedere tehnic (asistență tehnică) și sportiv. Partener media: Autostiri.ro . Și tu poți fi unul dintre partenerii lui Ciprian! Să nu uităm să susținem visele și performanța.


Video: YouTube

Credit foto: Dan Străuți – Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Spa-Francorchamps: opt clasări în puncte pentru BMW M4 DTM în ciuda unui start de sezon dificil

Chiar dacă runda de deschidere a stagiunii nu a fost una uşoară pentru modelele BMW M4 DTM, reprezentanţii BMW au...

Închide