Calin Ciortan si Vlad Stanescu, pilotii care pun Romania pe harta driftului continental

| 13 aprilie 2017 | 0 Comments

Calin Ciortan - Vlad Stanescu (1)Sfarsitul de saptamana ce tocmai s-a incheiat a adus podiumul pentru Calin Ciortan – pilotul de drift, la prima etapa a campionatului King of Europe. Prima etapa s-a desfasurat in Austria la Greinbach pe un circuit tehnic si dificil.

Vlad Stanescu si Calin Ciortan, piloti in Campionatul National de Drift au avut misiunea de a pune Romania pe harta driftului European. Pe cei doi i-am putea cataloga ca fiind doua firi extrem de ambitioase si pasionate de ceea ce fac.

„Am fost plecati 2 piloti de drift din Romania, eu si Calin Ciortan care a reusit sa faca performanta la aceasta etapa obtinand locul 3,”  a mentionat Vlad.

Pentru ca in spatele fiecarui concurent stau zile, poate chiar luni intregi de munca si de pregatire intensa a materialului de concurs, cei doi piloti au avut in spate echipele extrem de bine pregatite care au lucrat la prepararea masinilor.

 „Masina a fost scoasa pentru prima data pe circuit anul acesta, dupa o luna de munca si modificari facute de prietenii mei de la Bix Serv Motorsport,” a declarat pilotul Vlad Stanescu.

In motorsport ca si in alte discipline, neprevazutul este la ordinea zilei iar pilotul trebuie sa sties sa treaca peste orice obstacol atat fizic cat si psihic. “Chiar daca in timpul antrenamentelor de sambata a cedat treapta 4 de la cutia de viteze, setup-ul masinii mi-a permis sa pot merge destul de bine incat am reusit sa ma calific pe locul 7 dintre 18 piloti,” a precizat Stanescu.

Despre Calin Ciortan putem spune ca este un maestru al driftului, castigand o multitudine de etape atat in tara cat si in strainatate.  “Sunt foarte bucuros si in acelasi timp mandru de ceea ce am reusit sa fac. Ma bucur ca alaturi de Vlad si echipele noastre tehnice am reusit sa mai punem inca odata Romania pe harta driftului European. Totul a decurs bine am reusit in calificari sa ma plasez pe al doilea loc iar in concurs sa termin pe locul trei unde in semifinala l-am invins pe campionul King Of Europe din 2016.”

Despre el putem spune ca a fost pilotul care, cu un BMW E30 M3 Turbo de 700 cai putere, a reusit sa se adapteze rapid circuitului.

Pe langa talent, daruire si pasiune in motorsport este nevoie si de o sustinere financiara extrem de mare. “Pentru o evolutie constanta si cat mai sus in clasamente avem nevoie de sustinere din exterior, sper ca in cat mai scurt timp cei ce au posibilitatea sa faca investitii sa se asocieze cu noi si sa punem Romania pe podiumurile din toata europa. Pe aceasta cale doresc sa multumesc tuturor celor ce m-au sprijinit si au avut incredere in mine, in special BIX SERV MOTORSPORT SI STANQUA PAINT.  Avem piloti talentati care fac fata cu brio la competitiile international dar nu o putem face datorita cheltuielilor foarte ridicate,” a conchis Vlad Stanescu.

Atat la aceasta etapa cat si la cele anterioare cei doi piloti au avut parte atat de sprijin material cat si de cel mai important sprijin si anume al persoanelor dragi. „…s-a muncit foarte mult, nopti pierdute, drumuri in Bulgaria, Piatra Neamt si asta doar pentru a fi masina in cele mai bune conditii, lucru ce s-a si vazut in aceasta etapa! Vlad este foarte multumit de masina de cum a mers. Sunt foarte mandra de el si sunt prezenta peste tot, atat in etape, cat si la toate drumurile facute pentru modificarile facute pentru masina! Este un sport frumos, plin de spectacol si adrenalina,”  a declarat Raluca, prietena lui Vlad.

Dupa cum stim, acest sport este extrem de molipsitor atat pentru piloti cat si pentru fani. Cu siguranta atat pe Vlad cat si pe Calin ii vom revedea in etapele de drift din tara. Prima intalnire cu publicul si fanii va avea loc pe 6-7 mai in cadrul Salonului Auto-Moto Bucuresti, locatia fiind una speciala: Casa Poporului.

Credit foto: Cosmin Gabriel – CG Media Product


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Raliul Sibiului 2019, surprizele pentru fani sunt dezvăluite de către organizatorii competiției

Momentele cheie ale Raliului Sibiului 2019 vor fi transmise live

Închide