Bucovina 4×4 Superstar

| 6 iunie 2017 | 0 Comments

Campionatul National de Off-Road al Romaniei ajunge in weekendul 08-11 iunie la Radauti.

Superstar 4×4 in Bucovina este a treia etapa a sezonului 2017 si constat cu placere ca atat publicul cat si participantii amatori incep sa fie tot mai interesati de acest sport complex in care doar o munca sustinuta in echipa poate duce masina de concurs la finish.

Oamenii care au descoperit acest sport au dezvoltat in ani de practica regulamente, au documentat trasee, au adus modificari masinilor 4×4 pentru ca acestea sa poata trece obstacole tot mai dificile, tot de ei inventate, aproape de inimaginat soferilor stradali. Ei alearga la clasele Open si Extrem si pot fi mandri de realizarile lor. Au facut ca lumea sa priveasca cu interes spre sport, spre  Off-Road.

Clasa Standard merita încercată, o experiența in campionatul național nu se compara cu nici o ieșire de orice fel. Este o clasa de inceput cu grad scazut de dificultate, cu masini 4×4 nemodificate, doar cauciucurile si troliul fac diferenta fata de cele de serie.

Notorietatea competitilor off-road de la Radauti aduce organizatorilor si sponsorul principal al etapei. Super Star, o companie locala, producatoare a peste 100 de sortimente gustoase din carne din Bucovina, se alatura competitiei si da numele etapei, Bucovina 4×4 Superstar.

Mulți își amintesc etapele de la Gura Humorului, cursele de off-road au devenit traditie locala, la ediția din 2016 centrul Radautiului a fost animat de 98 de autoturisme 4×4 pregatite de concurs.

Organizatorii etapei cu numarul trei, Club Off-Road Piatra Neamt si Club Off-Road Radauti, au pregatit trasee specifice fiecarei clase. Vremea se anunța numai buna, 23-25 grade cu eventuale ploi trecătoare. Traseele sunt desfășurate intr-o zona cu altitune variabila de 500m la750 m, nu vor lipsi tractari spectaculoase, urcari si coborari abrupte, ravene si contrapante riscante.

Nu cunoastem inca lungimea traseelor dar am aflat timpii estimati pentru pargurgerea lor in conditii de vara, fara ploi intense. Pentru prima zi de concurs concurentii au la dispozitie 6 ore pentru parcurgerea traseului, in ziua a doua timpii sunt diferiti pentru fiecare clasa, intre 2 si 4 ore.

Daca la clasa Standard echipajele obtin o viteza medie de 30 km/ora la clasele Open si Extrem lucrurile se complica, dificultatea traseului le permite o viteza medie de aproximativ 10 km/ora.

Competitia va avea cartierul general la Hotel Intim din Radauti, respectiv: secretariatul, biroul de presa si locatia panourilor de informare. Parcul tehnic va fi in zona parcarii private, la circa 100m de Hotel Intim.

Joi, 8 iunie, in prima zi a intalnirii se desfasoara lucrari administartive specifice. Inscrierea concurentilor si revizia tehnica a masinilor  se vor face intre orele 14.00-22.30.

Primul start stagiu de traseu Trophy se va da vineri, 9 iunie. Este anuntat pentru ora 9.45 dupa briefing. Sambata de la ora 09.00 se anunta  startul in traseul Trophy pentru clasele Open si Extrem.

De la 10.30 echipajele de la Standard  intra in superspeciala Trial de unde vor pleca in continuare pe traseul Trophy. Echipajele de la Open si Extrem vor intra in superspeciala Trial incepand cu ora 17.30. Ziua de duminica este rezervata festivitatii de premiere anuntata la ora 10.30.

Sponsorii campionatului din acest an sunt : BERGENBIER, ANCONI GROUP, BEST TOOLS, GTC AUTO. Urmareste etapa de la Radauti, o etapa cu provocari multiple si nu rata Campionatul National de Off-Road 2017.

Calendar CN Off-Road 2017

Etapa 1/ 20 Apr – 23 Apr/ Sighisoara Off-Road Trophy/ Sighisoara

Etapa 2/ 18 Mai-21 Mai/ Trofeul Dacii Liberi/ Slanic Moldova

Etapa 3/ 08 Iun-11 Iun/ 4×4 Bucovina/ Radauti

Etapa 4/ 20 Iul-23 Iul/ CORB44 Adventure Days/ Targoviste

Etapa 5/ 24 Aug-27Aug/ Cupa Banca Transilvania/ Cluj (Deva)

Etapa 6/ 21 Sep-24 Sep/ T44 Trophy/ Slanic Prahova

Etapa 7/ 12 Oct-15 Oct/ GTC Trophy – Ziua Cea Mai Lunga/ Sarata Monteoru

Printre sporturile cu motor din Romania Campionatul National  de Off-Road are cea mai proaspata istorie competitionala. Organizat de Comisia Nationala de Off-Road CNOR sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv FRAS, campionatul a ajuns la cea de a 8-a editie in 2017.

Text:Andrei Gemes/ Foto: Andrei Gemes, Luminita Gemes


Tags: , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide