Bucharest On Track Fest, inaugurare cu succes

| 16 iulie 2019 | 0 Comments

Sambata si duminica, in complexul Academiei Titi Aur de langa Cocani, s-a desfasutat prima editie a evenimentului auto, Bucharest On Track Fest. Competitia organizata in conditii excelente, a adunat la start peste 150 de concurenti din tara si strainatate si a fost un real succes.

Inca de sambata dimineata, concurentii si spectatorii s-au prezentat la Autodromul Titi Aur in numar mare, vremea favorabila facand ca antrenamentele si mansele de calificare, sa se desfasoare in conditii deosebit de bune.

Intrecerea a fost structurata pe categorii, in asa fel incat toti doritorii de la simpli amatori la piloti sa poata participa, iar numarul masinilor si varietatea acestora sa fie cat mai mare.

La moto am avut o singura categorie, iar la auto, participantii au evoluat la ,,clasic”, ,,off road”, ,,sport”, ,,youngtimer” si ,,experti”. Elementul cheie nu a fost viteza, ci regularitatea, acest lucru dand sanse egale tuturor participantilor, puterea motorului nemaifiind un element decisiv.

Astfel, concurentii au avut de parcurs 5 (7) tururi de circuit, din care, ultimele 4 (6) sa fie cat mai apropiate de primul tur, orice secunda in plus sau in minus, decontandu-se in puncte de penalizare.

In ambele zile, in pauza de pranz, concurentii, spectatorii, membrii staff-ului din organizare sau reprezentantii media, s-au putut delecta cu o serie de preparate la gratar sau mancaruri traditionale (ciolan cu fasole , gulas), gatite la ceaun.

Ziua de sambata s-a incheiat odata cu parcurgerea ultimelor tururi de calificare si afisarea timpilor.

A doua zi a festivalului a debutat cu vreme inchisa, dar si cu bucuria oferita de familia Dumitrescu, care in deschiderea competitiei a oferit un tur al campionilor, trei generatii de piloti – bunicul Marin, tatal Radu si nepotii Silviu si Andrei, fiind prezenti pe pista.

De altfel, Andrei Dumitrescu, pilot in Campionatul National de Viteza in Coasta, ne-a incantat ochii cu armonioasele forme ale monopostului sau, dar si urechile cu dulcea ,,muzica” a motorului acestuia, pe parcursul catorva tururi.

Masinile de Off road au ,,deschis balul”, fiind primele care au evoluat in concurs (pe o pista special amenajata), urmate fiind de categoriile moto, clasic, sport, youngtimer si experti.

Daca in deschiderea zilei am avut parte de invitati de exceptie, iata ca finalul competitie a fost unul incendiar, pilotii Sorin Ene si Marius Mitrache  oferindu-ne o extraordinara demonstratie de drift.

Festivitatea de premiere a fost una nonconformista, furtuna care ,,pandea” de ceva vreme scurtand ceremonia si obligand publicul sa se adaposteasca.

In concluzie, desi aflat la prima editie , Bucharest On Track Fest s-a dovedit a fi un mare succes, prezenta mare a concurentilor si spectatorilor, atmosfera incarcata de bucurie, precum si lipsa orcarui incident neplacut, confirmand acest lucru.

Dupa cum spunea organizatorul acestui eveniment dl. George Ladopoulos : ,,la anul vom avea peste 200 de concurenti”, asa ca aceasta noua competitie a debutat sub auspicii bune.

Credit foto: Boboaca Ilie – Marius


Tags: , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Nebunie pe Red Bull Ring

Dupa o pauza de aproape 7 luni, iata ca cea mai titrata competitie din motorsport, a luat start in sezonul...

Închide