Bogdan Talaşman: „Faptul ca am progresat de la etapa la etapa este marea realizare a anului 2012”

| 27 ianuarie 2013 | 2 Comments

Bogdan Talaşman este un pilot rational, cerebral, determinat care abordeaza fiecare competitie cu seriozitate si respect. A debutat in anul 2009 in Campionatul National de Viteza in Coasta , la volanul unui Oltcit, in cursa de la Campulung Muscel. Ulterior a continuat evolutia in cursele de viteza in coasta la bordul unui Citroen Saxo VTS.

In acest an Bogdan Talaşman si-a facut incalzirea pe probele cu zapada din Covasna Winter Rally. Evolutia spectaculoasa a echipajului Bogdan Talaşman/ Cristian Stoicanea, la bordul unui Oltcit a fost savurata si apreciata de spectatori. In clasamentul Open acest echipaj a ocupat locul 30 din 59 de echipaje care s-au luptat pentru o pozitie cat mai buna.

Inainte de startul noului sezon competitional, am profitat de disponibilitatea pilotului Bogdan Talasman si i-am adresat cateva intrebari:

Autostiri.ro: Cum ti s-a parut sezonul competitional 2012?
Bogdan Talaşman: Anul 2012 a fost plin pentru mine. Am inceput cu schimbarea echipei de asistenta dupa prima cursa de la Teliu, apoi am avut un parcurs ascendent, culminand cu castigarea ultimelor 6 etape de la clasa la care particip (N2). Faptul ca am progresat de la etapa la etapa este marea realizare a anului 2012, sper s-o tin tot asa.

Autostiri.ro: Care este traseul preferat in CNVC si de ce?
Bogdan Talaşman: Nu am un traseu preferat, fiecare are frumusetea lui, particularitatile lui, capcanele lui. Pot spune ca am un traseu de suflet, si acela ar fi Rasnovul. Mi-ar fi placut ca traseul de la Sibiu, Paltinis sa fi avut un asfalt mai bun, ar fi fost o coasta superba acolo.

Autostiri.ro: In Clasamentul grupei N – 2012 ocupi locul 6. Crezi ca in sezonul 2013 vei reusi o evolutie care sa-ti aduca mai multe satisfactii?
Bogdan Talaşman: Mai important decat locul 6 la grupa N este pentru mine locul 2 de la clasa N2. Din pacate doar 2 puncte m-au despartit de titlu, insa am avut parte de o lupta foarte frumoasa cu Radu Necula, pana in ultima etapa de la Sinaia, lupta care ne-a impins mult in clasamentul general.

In 2013 imi propun sa merg cel putin ca in 2012, adica mai bine de la etapa la etapa, indiferent cu ce masina merg sau la ce clasa. Daca voi reusi acest deziderat sigur voi fi multumit atat eu cat si partenerii mei.

Deocamdata nu va pot spune decat ca voi merge la toate etapele de coasta, cu ce “utilaj”, inca nu stiu nici eu. Inca sunt in proces de strangere al bugetului.

Autostiri.ro: Esti la a patra prezenta la un raliu pe zapada. Cum te-ai simtit la Covasna Winter Rally 2013?
Bogdan Talaşman: Covasna Winter Rally este pentru mine o distractie, o deconectare. Vin de fiecare data cu dorinta de a ma simti bine si-mi reuseste, asta si cu ajutorul organizatorilor, care pun mult suflet. Sper ca anul viitor sa dispara lacunele organizatorice, mai ales ca stiu cat de mult s-a muncit pentru ca aceasta etapa sa iasa bine.

In final vreau sa multumesc partenerilor mei (Miras International, Clubul Sportiv Vointa Buftea) fara de care participarea mea nu ar fi fost posibila. De asemenea trebuie sa mentionez ca fara echipa tehnica, care a dat dovada de un real profesionalism nu as fi avut o masina perfect pusa la punct, fapt ce mi-a permis sa ma concentrez asupra pilotajului.

Sper ca in 2013 sa fie un sezon bun pentru toata lumea, fara incidente serioase si fara griji financiare.

Autostiri.ro: Multumim mult. Multa bafta in sezonul 2013!


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Închide