BMW Motorsport continuă pregătirile din presezonul DTM

| 30 martie 2015 | 0 Comments

Toţi cei opt piloţi BMW au fost în acţiune de-a lungul celor trei zile de teste desfăşurate pe „Circuito do Estoril” (Portugalia), unde şi-au continuat munca de pregătire a modelelor BMW M4 DTM şi s-au pregătit pentru noul format de cursă ce va fi introdus în sezonul 2015 din DTM.

Condiţiile meteo au jucat un rol important pe circuitul în lungime de 4,182 kilometri: rafale puternice au afectat testele, în special în prima zi. Joi, în cea de-a doua zi a testelor, averse izolate au afectat şi ele programul celor patru echipe BMW DTM. În ciuda acestor incidente, a fost posibil ca echipele şi piloţii să acumuleze informaţii preţioase cu privire la noul sezon.

Cel mai bun timp al piloţilor BMW a fost stabilit în ultima zi de António Félix da Costa (Portugalia): pilotul BMW Team Schnitzer a parcursul turul pe legendarul circuit portughez în 1:32,852. Per total, cel mai rapid la Estoril a fost elveţianul Nico Müller (Audi), care a reuşi un timp de 1:32,443.

Ultimul test, înainte ca DTM să înceapă la 2-3 mai, va avea loc în Germania: în perioada 14-16 aprilie, cei opt piloţi BMW şi adversarii lor vor evolua pe Motorsport Arena din Oschersleben (Germania).

Declaraţii ale piloţilor BMW DTM după testul de la Estoril:

Marco Wittmann: Chiar dacă este o provocare să obţii rezultate semnificative în condiţii atât de fluctuante, am parcurs un program amplu şi am acumulat multe informaţii. Noul program al week-endurilor de cursă joacă un rol important. Am încercat diferite variante în această privinţă.

Maxime Martin: Vântul a făcut situaţia foarte dificilă în prima zi. Condiţii precum acestea nu fac viaţa uşoară. Vineri a fost mult mai plăcut. Cu toate acestea, am avut un test productiv. Am putut să încercăm diferite abordări. Aştept cu nerăbdare următorul teste, cel de la Oschersleben – şi, desigur, startul sezonului în mai.

Martin Tomczyk: Vântul ne-a creat ceva probleme, astfel că nu am putut avea condiţii constante. Aceste lucru nu îţi este de ajutor în perioada testelor. Situaţia a fost mai bună joi, după care a început să plouă puţin. Te-ai fi aşteptat la alte condiţii meteo în Portugalia, dar aceasta este viaţa. Chiar şi aşa, am făcut câţiva paşi importanţi în direcţia potrivită. Ne vom continua activitatea la Oschersleben.

António Félix da Costa: Chiar mi-a plăcut să mă aflu pe circuitul meu de casă de la Estoril. Sunt mândru că DTM a ales acest circuit pentru teste. De-a lungul ultimei zile am găsit răspunsuri la câteva probleme cu care ne confruntam – iar acest lucru este unul bun. Cooperarea cu BMW Team Schnitzer se derulează foarte bine. Toţi din noua mea echipă m-au făcut să mă simt binevenit.

Augusto Farfus: Nu a fost foarte uşor cu acel vânt, dar condiţiile au fost aceleaşi pentru toată lumea. Nu am petrecut foarte mult timp la volanul modelului lui DTM, aşa că testul a fost distractiv. Am făcut progrese, dar încă mai avem mult de muncă înainte de startul sezonului. Concluzia după Estoril este una pozitivă: am parcurs fiecare punct după lista pe care ne-am propus-o pentru acest test.

Tom Blomqvist: Echilibrul maşinilor noastre este departe de cel ideal, dar am reuşit să-l îmbunătăţim mult de-a lungul celor trei zile. A fost un circuit nou pentru mine, dar m-am adaptat foarte repede. În general, a fost o alegere inspirată să aştept şi să pilotez abia în ultima zi, pe soare. Cu toate acestea, vântul s-a înteţit din nou în cursul după-amiezei.

Bruno Spengler: Categoric, condiţiile au fost departe de a fi perfecte, dar, per total, au fost zile pozitive pentru noi. În această etapă, timpii pe tur nu sunt decisivi. Nu se acordă puncte până la Hockenheim. Acum, important este să-ţi completezi programul şi să înveţi cât mai mult posibil. Am reuşit toate aceste lucruri, în ciuda condiţiilor dificile de la Estoril.

Timo Glock: Pentru mine, aceasta a fost prima apariţie la Estoril – şi-mi place circuitul. Fără îndoială, este unul special. Ne-am chinuit puţin la început, dar a urmat o îmbunătăţire constantă. Am făcut noi paşi spre începutul de sezon.

Sursa si imagini: BMW Motorsport


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Raliul Argeșului Catena readuce motorsportul la viață

La 8 luni de la ultimul raliu, o pauză mult prea lungă pentru pasionații motorsportului, DTO Rally are din nou...

Închide