BMW la Mondial de l’Automobile Paris 2018

| 22 septembrie 2018 | 0 Comments

Ofensiva de produse a BMW ocupă scena principală din standul mărcii la Mondial de l’Automobile 2018 de la Paris, cel mai important eveniment din calendarul 2018 al saloanelor auto din Europa. Noile modele introduc noul limbaj de design al mărcii într-o serie de segmente auto şi reprezintă evoluţii semnificative în domeniile digitalizării, ergonomiei, dezvoltării durabile şi dinamicii condusului. De exemplu, vizitatorii expoziţiei de la Paris vor descoperi primele modele ce dispun de noul sistem de operare BMW 7.0, care creează o grupare complet digitală a panoului de instrumente şi a Control Display şi permite ca operarea sistemului să fie adaptată şi mai precis la preferinţele personale ale conducătorului.

Alte inovaţii includ BMW Laserlight şi asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, care sunt disponibile pentru alte modele noi ale mărcii, dar şi Reversing Assistant – un sistem unic, care preia direcţia pentru manevrele de mers înapoi în zonele strâmte, cu vizibilitatea este limitată.

Selecţia de modele de serie ce urmează să fie lansate pe piaţă în viitorul apropiat şi dezvoltările tehnologice inovatoare ce sunt pregătite să întâmpine vizitatorii la Paris, în perioada 4-14 octombrie 2018, reflectă şi implementarea cu rigurozitate a NUMBER ONE > NEXT.

Strategia corporate a BMW Group reflectă în special domeniile de dezvoltare relevante pentru performanţele viitoare ale companiei, cum ar fi noul limbaj de design, condusul autonom, conectivitatea, electrificarea şi dezvoltarea platformei de servicii. Evoluţiile în domeniile prezentate la Paris subliniază rolul de lider al producătorului auto premium în modelarea viitorului mobilităţii personale.

Tot de importanţă majoră este ofensiva de modele a BMW în segmentul de lux (marcată de premiera noului BMW Seria 8 Coupé), expansiunea continuă a familiei de modele BMW X cu debutul noului BMW X5 şi adăugarea noului BMW M5 Competition la portofoliul BMW M GmbH.

Pedigri sportiv pur: noul BMW Z4

Noul BMW Z4, care îşi va sărbători premiera de salon în capitala Franţei. Noua versiune a decapotabilei cu două locuri emană pedigri sportiv pur încă de la prima vedere prin designul puternic emoţional al caroseriei în noul limbaj de design al mărcii, soft topul clasic cu operare electrică şi interiorul orientat spre conducător. Potenţialul dinamic al noului BMW Z4 îşi are rădăcinile în gama de motoare modernizate, noul design al şasiului şi structura foarte rigidă a caroseriei.

Ecartamentul lat, proporţiile bine echilibrate şi ampatamentul compact îmbunătăţesc agilitatea în manevrare a automobilului. Iar poziţia centrală a scaunului, masa minimizată şi centrul de greutate coborât deschid drumul spre o plăcere a condusului intensă. Noul sistem de operare BMW 7.0 duce controlul şi operarea la un nivel şi mai înalt şi utilizează monitorul color de 10,25 ţoli (26,04 cm) atât pentru panoul de instrumente digital, cât şi pentru monitorul central.

În vârful tripletei de motorizări Z4 se află un model BMW M Performance. Noul BMW Z4 M40i este echipat cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 250 kW/340 CP, şi dispune standard de dotări precum suspensia M Sport adaptivă, direcţia sport variabilă, frânele M Sport, diferenţial spate M Sport controlat electronic, jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, şi anvelope de înaltă performanţă – la toate acestea se adaugă un sprint de la 0 la 100 km/h realizat în doar 4,6 secunde.

Paşi dinamici în segmentul de lux: noul BMW Seria 8 Coupé

Cu ocazia evenimentului parizian, noul BMW Seria 8 Coupé se va afla pentru prima dată în lumina reflectoarelor la un salon auto. Automobilul combină calităţile dinamice ale unui automobil sport cu exclusivitatea unui coupé de lux.

Noul limbaj de design, care se distinge prin claritate şi precizie, exprimă o estetică sportivă inconfundabilă. Structura caroseriei, tenul de rulare şi tehnologia şasiului ale modelului BMW Seria 8 Coupé sunt orientate corespunzător spre a oferi o experienţă remarcabilă a condusului cu intenţii sportive.

Toate acestea oferă o iniţiere foarte dinamic în segmentul de lux pentru ofensiva de modele a mărcii. Portofoliul de echipamente foarte avansate pentru control şi afişare, asistare a conducătorului şi conectivitate de care dispune noul BMW Seria 8 Coupé contribuie la caracterul inovator şi exclusivist al automobilului.

Punctele comune dintre BMW Seria 8 Coupé şi versiunea BMW M8 GTE competiţiilor de anduranţă este evidenţiată în special de modelul BMW M Performance disponibil încă de la lansare. Noul BMW M850i xDrive Coupé este propulsat de noul motor V8 pe benzină, care dezvoltă 390 kW/530 CP şi îşi face debutul pe acest model. Propulsorul cu cuplu ridicat, tehnologia şasiului dezvoltată pe baza experienţei din motorsport şi diferenţialul M Sport insuflă BMW M850i xDrive Coupé caracteristici de performanţă remarcabile. În gamă, alături de V8, se regăseşte şi un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, ce oferă 235 kW/320 CP şi echipează noul BMW 840d xDrive. Ambele variante de model dispun de tracţiunea integrală inteligentă şi sunt echipate standard cu suspensie M adaptivă şi direcţie activă integral.

Mai versatil şi mai inovator ca niciodată: noul BMW X5

Premiera mondială a noului BMW X5 la Mondial de l’Automobile 2018 scrie următorul capitol în istoria de succes a modelului Sports Activity Vehicle (SAV). A patra generaţie a fondatorului familiei BMW X excelează cu proprietăţi de condus ce garantează siguranţă şi numeroase dotări cu echipamente inovatoare. Noul limbaj de design exterior accentuează cu claritate prezenţa, autoritatea şi robusteţea noului BMW X5.

O gamă modernizată de motoare, cea mai nouă generaţie a sistemului inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive şi o serie de sisteme pentru şasiu incluse în premieră la un model BMW X generează combinaţia specifică unui SAV de confort al călătoriei, performanţe off-road şi manevrabilitate sportivă pe şosea.

Factorii ce contribuie la toate acestea includ suspensia pneumatică pe două punţi, direcţia activă integral şi pachetul Off-Road. Selecţia semnificativ extinsă de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului include acum asistentul de direcţie şi menţinere a benzii şi Reversing Assistant. În plus faţă de acestea, noul BMW X5 este echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional. Lucrând în tandem cu sistemul de operare BMW 7.0, acesta permite ca operarea sistemului să fie adaptată şi mai precis în funcţie de dorinţele conducătorului.

Performanţe maximizate: noul BMW M5 Competition

Standul BMW la Mondial de l’Automobile 2018 are pregătită o premieră mondială şi pentru fanii automobilelor super sport: BMW M GmbH prezintă cea mai puternică şi sportivă variantă a sedanului său de înaltă performanţă – noul BMW M5 Competition – în premieră la Paris.

Puterea motorului crescută cu 19 kW/25 CP (faţă de versiunea standard a noului BMW M5) la 460 kW/625 CP, reacţiile şi mai directe şi reglajul special al şasiului contribuie la o experienţă a condusului inspirată clar din motorsport.

Noul BMW M5 Competition îşi transferă puterea prin intermediul transmisiei M Steptronic cu opt trepte şi tracţiunea integrală inteligentă M xDrive.

Livrarea specifică a puterii motorului V8, care beneficiază de la actualizări la diverse detalii, este reflectată în timpul de sprint de la 0 la 100 km/h redus acum la 3,3 secunde. Noul BMW M5 Competition ajunge la 200 km/h, cu start de pe loc, în 10,8 secunde.

Sistemul de evacuare M Sport specific modelului, montarea specială a motorului şi jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, completează pachetul de îmbunătăţire a performanţelor sportivului de elită. Particularităţile de design speciale în negru lucios şi inscripţia „Competition” adăugată emblemei „M5” de pe capota portbagajului evidenţiază potenţialul foarte dinamic al noului vârf de gamă.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Hypercar-Ul Hybrid PEUGEOT 9X8: designul suprem

Mai mult decât o mașină de curse, PEUGEOT 9x8 este deja un vehicul emblematic, o revoluție tehnică și estetică, o...

Închide