BMW CLASSICS a transformat Trafalgar Square pentru concertul public cu Sir Simon Rattle şi Orchestra Simfonică din Londra

| 5 iulie 2018 | 0 Comments

În prima zi a lunii iulie, 10.000 de spectatori s-au alătura lui Sir Simon Rattle şi Orchestrei Simfonice din Londra la BMW CLASSICS, o seară cu muzică de orchestră, care, pentru o seară, a transformat Trafalgar Square în cea mai mare sală de concerte din lume.

Sadiq Khan, primarul Londrei, a urcat pe scenă alături de Sir Simon Rattle şi Ian Robertson pentru a transmite un mesaj de bun venit audienţei. El a spus: „Este minunat că Trafalgar Square a fost transformată într-o sală de concerte pentru a primi una dintre cele mai apreciate orchestre din lume. Găzduirea unui eveniment gratuit de acest nivel, în inima Londrei, aduce muzica clasică de talei mondială în faţa unei audienţe moderne şi diverse. Sunt extrem de încântat că 50 dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni au oraşului nostru au avut ocazia de a oferi o reprezentaţie alături de Sir Simon Rattle şi Orchestra Simfonică din Londra.”

Sir Simon a fost însoţit de 100 de muzicieni ai Orchestrei Simfonice din Londra, care au cântat alături de 50 de muzicieni tineri din programul LSO On Track din East London şi muzicieni de la Guildhall School of Music & Drama.

Programul a inclus muzică pe tema dansului şi baletului de Dvořák, Massenet, Tchaikovsky şi Stravinsky şi a inclus o premieră mondială a tinerei compozitoare şi pianiste Kate Whitley (29 de ani), fondatoarea Peckham Car Park’s Multi-Story Orchestra.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide