BlueStreamline, un brand al performantei studentesti

| 16 noiembrie 2013 | 0 Comments

BlueStreamline este prima echipa de studenti din România care au raspuns provocarii de a proiecta si construi un monopost pentru competiţia Formula Student.  Începând cu anul 2009 au concurat la evenimente europene unde si-au dovedit cunostiintele în inginerie si organizare. Anul acesta steagul României a fost purtat de echipa BlueStreamline  în Marea Britanie (Silverstone Circuit) şi în Spania (Circuit de Catalunya).

In acest an, la Silverstone s-au clasat în fața echipei Universitatii din Stuttgart (una dintre cele mai titrate din această competiție) la proba de anduranta iar pe circuitul de la Catalunya au obtinut locul secund la economie de carburant și locul șase la proba de anduranță.

Componentii acestei echipe sunt studenti ai Universității „Transilvania” din Brașov. Atunci cand nu au cursuri sau examene, se intalnesc in atelierul unde, an de an raspund unei noi provocari, aceea de a construi un monopst nou dedicat competitiilor din Formula Student.

Formula Student este una din anticamerele Formulei 1. Monoposturile concepute, proiectate si construite de studentii brasoveni trebuie sa respecte criteriile prevazute intr-un regulament care are nu mai putin de 180 de pagini. Suficient? Nu?! Atunci am sa mai adug urmatorul aspect: peste 600 de universitati din intreaga lume iau parte la aceasta competitie. Aici studentii isi pot folosi creativitatea la maxim fara a face rabat de la siguranta. Ingeniozitatea si inovatia sunt incurajate si sustinute de unul dintre cei mai titrati oameni din Formula 1: Ross Brawn.

Daca doriti sa va intalniti cu echipa BlueStreamline, sa le cereti autografe, sa faceti poze cu ei, sa le puneti intrebari,  o puteti face in cursul zilei de 17 noiembrie 2013 la la Targul 1001 articole, International Trade Center (ITC) Brasov . Iar daca sunteti interesati de sustinerea acestei echipe, nu ezitati sa o faceti. Sezonul 2014 bate la usa.

Noi ne vom stradui sa va aducem vesti cat mai interesante despre echipa BlueStreamline. Si pentru a va da un motiv de respect si admiratie a acestei echipe merita mentionat urmatorul aspect: timpii obtinuti în Catalunya pentru accelerare pe 75 m, echivalează în popularul 0-100 km/h cu 4,6 s. In 2013 echipei BlueStreamline i -s-a alaturat o generatie noua de studenti. O generatie care a reusit sa optimizeze monopostul, o echipa care a reusit sa foloseasca repere compacte si de calitate superioara.

Felicitari BlueStreamline!

Credit foto: Dan Strauti


Tags: , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide