Bernie Ecclestone critică noua „eră” a Formulei 1

| 1 februarie 2014 | 0 Comments
Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone

Administratorul drepturilor comericale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a criticat aspru noile schimbări de regulament adoptate pentru sezonul 2014 al principalului sport automobilistic, afirmând că Marele Circ a devenit „o farsă totală”, precizează Mediafax.

Ecclestone a făcut aceste remarce după prima sesiune de teste care a avut loc săptămâna aceasta, la Jerez de la Frontera, în Spania. Majoritatea monoposturilor a întâmpinat probleme tehnice încă de la primele tururi parcurse pe pistă, una dintre cele mai grave situaţii înregistrându-se la cvadrupla campioană mondială Red Bull. Piloţii Sebastian Vettel şi Daniel Ricciardo nu au reuşit să efectueze decât zece tururi fiecare, de marţi până joi, din cauza supraîncălzirii motoarelor, iar în această dimineaţă conducerea echipei a decis să încheie mai devreme sesiunea de teste de la Jerez, informează Daily Mail.

„Uitaţi-vă la ultimele zile! Am spus că o să fie aşa, o farsă totală. Ei (n.r. – FIA şi echipele) au insistat pentru aceste motoare noi. Dacă au vrut să concureze în acest fel, ar fi trebuit să se ducă la Le Mans. Toată chestia asta cu noile motoare este absurdă. Publicul vrea zgomot – ceva special, despre asta este vorba în Formula 1 – dar noi avem motoare silenţioase şi circuitele goale”, a declarat Ecclestone, citat de Mediafax.

FIA a înlocuit din acest an motoarele V8 de 2,4 litri cu cele V6 turbo de 1,6 litri, în scopul de a reduce consumul de carburant şi emisia de noxe, în încercarea de a face Marele Circ mai prietenos cu mediul înconjurător. Însă omul de afaceri britanic nu crede că aceasta este rezolvarea şi dacă s-ar fi dorit soluţii ecologice, atunci ar fi trebuit obligate echipele să nu mai „plimbe” zeci de „TIR-uri” prin Europa.

Ecclestone a identificat şi un aspect pozitiv: „Partea bună a lucrurilor este că sezonul ar putea fi extrem de interesant, plin de neprevăzut”, relatează Mediafax.

Ediţia 2014 a Campionatului Mondial de Formula 1 va începe la 14 martie, cu Marele Premiu al Australiei, de la Melbourne.

Imagine: topnews.in


Tags: , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda continuă să ofere experiențe e-Sports electrizante: Mazda – RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision GT3 Concept Online Oportunitatea de a participa la campionatele FIA Gran Turismo Noul model de curse virtual Mazda,...

Închide