Arma letală: Sebastian Vettel & RB7 – Red Bull Racing Renault

| 27 martie 2011 | 0 Comments

În memoria victimelor din Japonia s-a ţinut un minut de reculegere drapelele fiind coborâte în bernă.

Vettel a debutat cu o victorie în noul sezon. Vettel şi noul monopost al celor de la Red Bull au fost imbatabili pe circuitul Albert Park din Australia.

Liantul acestei victorii îl constituie omogenitatea acestei echipe care a reuşit să implementeze o atitudine diferită în comunicare, percepţie, în construcţia şi aerodinamica monopostului, în relaţia cu un pilot ambiţios, determinat şi mult mai matur în abordarea strategiei de cursă.

Fanii Marelui Circ au avut parte de o cursă disputată. Nu au lipsit duelurile roată la roată dintre F. Massa şi J. Button sau Barrichelo şi Rosberg, terminat din păcate cu un acrosaj care a determinat retragerea lui Niko din cursă.

Agresiv, cum poate nu-i stă în caracter, Button a încercat să-i păcălească pe comisarii de traseu cu o depăşire neconvenţională soldată cu un drive-through.

De un tratament asemănător a beneficiat şi Barrichello după ce l-a lovit pe N. Rosberg.

După un start excelent Vitaly Petrov a reuşit temporar să conducă cursa – în momentul în care se schimbau pneurile – şi după ce a reuşit să-i ţină piept încă o dată lui Alonso, a terminat cursa pe locul 3. Un rezultat frumos în cel de-al doilea an de competiţie.

Webber nu a reuşit să se adune dar s-a clasat pe locul 5, identic cu cel din debutul în formula 1 din anul 2002 când concura pentru Minardi.

McLaren şi-au schimbat radical maşina, multe inovaţii regăsindu-se pe monopost. În numai 4 săptămâni au reuşit să-şi îmbunătăţească timpii cu 3-5 zecimi de secundă pe tur.

Chiar şi în aceste condiţii Hamilton s-a clasat pe locul 2 iar Button pe locul 6.

Un rezultat bun au avut şi piloţii de la Sauber, Sergio Perez locul 7(primul mexican care punctează în ultimii 30 de ani în formula 1) iar Kamui Kobayashi locul 8. Datorită unor nereguli constatate la aripa spate de comisarii de la Melbourne echipa Sauber a fost descalificată. Oficialii echipei elveţiene vor contesta decizia comisarilor şi vor face apel.

Nu au reuşit să termine cursa: Timo Glock (Virgin) +9 tururi, Rubens Barrichello (Williams) +10 tururi, Nico Rosberg (Mercedes GP) +36 tururi, Heikki Kovalainen (Lotus) +39 tururi, Michael Schumacher (Mercedes GP) +39 tururi, Pastor Maldonado (Williams) +49 tururi.

Următorul Mare Premiu se va disputa în Malaiezia peste două săptămâni.


Tags: , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Triumph intră în lumea enduro și motocross

Ricky Carmichael și  Iván Cervantes sunt două dintre numele mari care vor ajuta la dezvoltarea noilor modele Producătorul britanic de...

Închide