spot_img

Alex Filip și Andreea Arsine au câștigat cursa „electrică” la Transylvania Classic 2020

Un număr record de 25 de echipaje au participat în competiția dedicată mașinilor electrice la Transylvania Classic. După două zile, în care au descoperit cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, Alex Filip și Andreea Arsine au câștigat competiția de regularitate dedicată vehiculelor electrice.

La ediția din acest an a competiției Transylvania Classic, 25 de echipaje, care au participat cu modele ale mărcilor BMW, Jaguar, KIA, MINI Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Tesla și Volkswagen, s-au întrecut în prima competiție de regularitate dedicată mașinilor electrice din România pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu.

„Mă bucur că o mare parte dintre echipajele prezente la primele două ediții au revenit la Sibiu pentru această competiție și că acest proiect dedicat vehiculelor electrice începe să se bucure de o popularitate din ce în ce mai mare. Cu ajutorul Asociației pentru Electromobilitate AERO am reușit să atragem echipaje noi și am ajuns la un număr record de participanți. Sper ca la ediția din 2021 numărul acestora să fie și mai mare și le mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest proiect. Sper că am reușit să convingem cât mai multă lume de caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme. Și mai sper că pentru toți participanții Transylvania Classic a fost #unraliucaovacanta”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului, citat de autostiri.ro.

După startul festiv, programat joi seara în Piața Mică din Sibiu, în prima zi de concurs, echipajele “electrice” au rulat pe cele mai frumoase drumuri din Mărginimea Sibiului, trecând prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mică din Sibiu.

Alexandru Filip, câștigătorul ediției de anul trecut, a luat startul împreună cu Andreea Arsine, atletă la Olimpiada de la RIO în 2016 și câștigătoarea sezonului 3 a show-ului de televiziune Exatlon difuzat de Kanal D, tot pe un model Renault Zoe. Cei doi au terminat prima zi cu cele mai puține puncte de penalizare în competiția vehiculelor electrice, fiind urmați în clasament de echipajul Robert Apostolescu și Elena Apostolescu cu un BMW i3, aflați la cea de-a trei participare, și de debutanții Adrian Damoc și Alina-Maria Damoc, pe un model Jaguar I-Pace.

Ziua de sâmbătă, 22 august, a avut în prim plan urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. După o zi plină de provocări, ordinea pe podium a rămas neschimbată, Alex Filip și Andreea Arsine reușind să câștige cu un total de 155,2 puncte de penalizare. Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au terminat pe locul secund, pentru a treia oară consecutiv, acumulând în final 206 puncte de penalizare. Adrian Damoc și Alina-Maria Damoc au avut o evoluție bună și în ziua a doua de concurs ceea ce le-a adus o clasare pe podium, la prima lor participare în această competiție, cu un total de 263,3 puncte de penalizare.

„Au fost două zile fără fum și fără zgomot cu un Renault Zoe pe drumurile spectaculoase din Sibiu. Sunt bucuros că am reușit să repet performanța de anul trecut împreună cu Andreea Arsine, copilotul meu, care este la prima participare într-o astfel de competiție, mai ales că anul acesta au fost mult mai multe echipaje la start. Experiența din acest raliu de regularitate este complet diferită față de etapele din Tour European Rally, unde încerc să câștig și anul acesta titlul internațional la categoria 2WD, dar am savurat această victorie în același fel. Și cu siguranță voi încerca să repet performanța și anul viitor pentru că aici la Sibiu am obținut întotdeauna rezultate bune în competițiile în care am participat”, a spus pilotul de raliu Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Alex Filip a câștigat pentru a doua oară și Trofeul George Botezatu, competiția din 2020 desfășurându-se în memoria jurnalistului George Botezatu, câștigătorul primei ediții a competiției de regularitate dedicată mașinilor electrice.

De asemenea, Albini Prassa, partener oficial al competiției, a premiat cel mai bun echipaj debutant, Adrian Damoc și Alina-Maria Damoc, și echipajul cu cel mai puternic automobil electric Porsche Taycan Turbo, Radu Gurămultă și Cornel Șocariciu.

Anul acesta, Transylvania Classic, cel mai important eveniment sportiv dedicat automobilelor electrice, a fost și scena lansării unui proiect de motorsport de anvergură, organizat de BMW Group România alături de Vitesco Technologies şi Automobile Bavaria, reţeaua de dealeri autorizaţi BMW şi MINI.

„Atunci când am luat decizia de a include pe aceeași listă de start vehicule istorice și automobile electrice am fost inspirat de tradiția și frumusețea istorică a orașului, dar și de deschiderea Sibiului spre tehnologiile viitorului. Așa că vom continua pe acest drum și în edițiile viitorare”, a mai spus Sorin itu, organizatorul evenimentului.

Competiția de la Sibiu va include și anul viitor categoria dedicată vehiculelor electrice, într-un format inedit, obiectivul fiind de a atrage un număr și mai mare de participanți și de a promova acest tip de mobilitate, fără zgomot și cu emisii zero de CO2. În 2021, Transylvania Classic se va desfășura în perioada 19 – 21 august.

Transylvania Classic 2020 s-a desfășurat în perioada 20 – 22 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Transylvania Classic 2020 este o competiție dedicată mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Parteneri tehnici: Automobile Bavaria, Tissot, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, e-twow.ro, Tămâian, Conacul Maria Theresa, 0-100.ro, Asociația pentru Electromobilitate – AERO, Magic FM și Zile și Nopți.

Foto: Marooni

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,113FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri