Alex Filip – Mihaela Dobranici au reusit sa castige prima pozitie in clasamentul TER 2WD al Transilvania Rally 2019

| 30 septembrie 2019 | 1 Comment

Alex Filip și Mihaela Dobranici, copilotul său, au fost cei mai rapizi în Trofeul 2WD la Transilvania Rally, etapă inclusă în competiția europeană de raliuri Tour European Rally. Alex Filip și Mihaela Dobranici au avut un weekend perfect în care și-au atins toate obiectivele propuse. Înscriși în competiția Tour European Rally (TER) în cadrul Trofeului 2WD, Alex Filip și Mihaela Dobranici și-au propus să adune cât mai multe puncte la Transilvania Rally, etapa a cincea din competiția europeană de raliuri și să urce pe prima poziție și în ierarhia generală. În etapa de la Cluj, Alex Filip a concurat cu modelul Renault Clio R3T preparat de echipa Gima Autosport Italia.

,,Mi-a fost foarte dor să urc în mașina de curse și am avut încredere totală în mașină încă de la shakedown, ultimul test înainte de start”, a spus Alex Filip, citat de autostiri.ro. În cadrul sesiunii de teste, Alex Filip le-a avut în dreapta sa pe Andreea Runceanu și Patricia Cimpoiașu, două dintre fetele din trupa Amadeus, care au avut ocazia să experimenteze senzația unui copilot în modelul Renault Clio R3T pe o probă specială de asfalt.

‚A fost prima mea experienta in lumea raliului, iar invitația de a participa la sesiunea de teste alaturi de Alex, mi-a marit din start pulsul. Faptul ca Alex mi-a explicat ce rol are fiecare buton sau maneta in drum spre linia de START, m-a facut sa urmaresc altfel traseul, sa inteleg ca raliul nu este doar despre cai putere si senzații tari, ci este despre sincronizare, stiinta, echilibru, calm si strategie. Ma declar fan Alex Filip – Mihaela Dobranici” a spus Patricia Cimpoiasu dupa shakedown-ul oficial, citata de autostiri.ro.

,‚Experiența de la Transilvania Rally m-a facut fan pe viață al acestui sport și bineințeles, al echipajului Alex Filip – Mihaela Dobranici. Au fost niște zile memorabile, cu bătăi puternice de inimă pe scaunul copilotului, cu emotii ca dinainte de un concert important si cu chiuituri de sustinere ca spectatori pe traseu. Le multumim mult campionilor noștri pentru spectacolul pe care ni l-au dat, si promitem ca le intoarcem bucuria, invitandu-i la un concert de-al nostru”, a completat Andreea Runceanu, citata de autostiri.ro.

Vineri, în prima zi a Transilvania Rally, au fost programate 4 speciale, prima dintre ele fiind însă anulată. Alex Filip și Mihaela Dobranici au avut o evoluție constantă și au încheiat ziua în spatele pilotului german Norman Kreuter, pilot cu care se luptau pentru prima poziție și în ierarhia generală din TER 2WD.

,,Așa cum am stabilit împreună cu Mihaela nu ne-am asumat riscuri inutile în prima zi. Au fost doua probe pe care ne-am intrat în ritm și ne-am acomodat unul cu celălalt. Mai sunt șase probe și vom ataca sâmbătă încă de pe prima probă”, a continuat Alex Filip, citat de autostiri.ro. În ziua a doua Alex Filip și Mihalea Dobranici au crescut constant ritmul și în final au reușit să obțină cea de-a doua victorie din acest sezon în Trofeul 2WD din Tour European Rally.

,,Totul a mers conform planului și după un raliu de vis, în care am savurat fiecare viraj, am terminat etapa de la Cluj pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în TER 2WD. Punctele de aici sunt foarte importante în lupta pentru prima poziție din clasamentul competiției europene și sper ca la finalul sezonului să-mi apăr titlul câștigat anul trecut”, a mai adăugat Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Alex Filip și Mihaela Dobranici au susținut în cadrul acestei etape cauza Asociației Casiopeea care luptă pentru conștientizarea cancerului de sân și strânge fonduri pentru oferirea de proteze mamare. ,,Îmi pare rău că nu am reușit să alerg la crosul organizat în București și sper că am reușit să conving cât mai mulți oameni să se alăture Asociației și să doneze o sumă cât de mică în contul RO64RNCB007212422094000 deschis pe numele Asociației Casiopeea”, a spus Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Următoarea provocare pentru Alex Filip și modelul Renault Clio R3T va fi Rallye International du Valais, care se va desfășura în perioada 18 – 20 octombrie. La etapa din Elveția, ultima din acest sezon, Alex Filip va concura alături de Gabi Lazăr, un copilot experimentat, cu numeroase participări în raliuri din Campionatul Mondial și European.

,,Obiectivul principal este să-mi apăr titlul de campion în 2WD TER și cred că împreună cu Gabi pot obține un rezultat bun în etapa mea preferată. Va fi un weekend dificil, dar sunt pregătit să aduc titlul în România și în acest sezon”, a concluzionat Alex Filip, citat de autostiri.ro. Alex Filip este susținut si de Orange, Renault, Rombat Batteries, ALD Automotive, Michelin si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Polar prin Living Well, Hotel Hilton Sibiu si Automobil Clubul Român.

Credit foto: ABimages.ro, RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Hypercar-Ul Hybrid PEUGEOT 9X8: designul suprem

Mai mult decât o mașină de curse, PEUGEOT 9x8 este deja un vehicul emblematic, o revoluție tehnică și estetică, o...

Închide