YZR-M1, speranta celor de la Yamaha pentru sezonul MotoGP 2015

| 10 februarie 2015 | 0 Comments

Yamaha_YZR-M1Noul prototip YZR-M1 este speranta celor de la Yamaha pentru sezonul MotoGP 2015. Cu ajutorul acestui prototip, pilotii Valentino Rossi si Jorge Lorenzo vor face tot posibilul sa stopeze dominatia lui Marc Marquez de la Honda.

Prezentat la sfarsitul lunii ianuarie la Madrid, prototipul nu vine cu diferente notabile, rezervorul a fost modificat , priza de aer a fost largita, iar cadrul are niste schimbari fata de modelul precedent. In schimb, vom fi in continuare impresionati de superba culoare albastra care a consacrat acest model. Din fericire pentru echipa, momentele de slabiciune generate semnarea unui contract de sponsorizare dintre Yamaha si Movistar, par sa fie de domeniul trecutului. Nelamuririle din partea sponsorului principal de pana atunci, Monster Energy, care a invocat clauze contractuale ce prevedeau interzicerea afisarii peste dimensiunile prestabilite, pe carena a altor sponsori, au fost inlaturate. In prezent, M-ul de la Movistar ocupa o suprafata mai mare, iar alaturi de el apar in premiera cei de la Abarth (producator italian de masini sub brandul Fiat) si cei de la Cromax (producator de vopsea pentru masini), alaturi de producatorul de bauturi energizante si alte companii.

Valentino Rossi si Jorge Lorenzo au desfasurat o sesiune de teste pe circuitul de la Sepang, in zilele 05 – 06 februarie a.c. iar rezultatele sunt promitatoare. In sesiuna I Valentino Rossi l-a secondat pe Marc Marquez fiind urmati pe locul 3 de Jorge Lorenzo. In sesiunea a doua de teste, Jorge Lorenzo a ocupat pozitia 1, iar Rossi s-a regasit pe locul 6. In ultima sesiune de teste, Valentino Rossi si Jorge Lorenzo au ocupat pozitiile 5 respectiv 6. Chiar si asa, intre echipele Yamaha si Honda s-a strecurat pilotul  Andrea Iannone de la Ducati Team.

Ne asteapta un sezon fierbinte.

VIA: Yamaha
Video: YouTube – yamahamotogp, Moto Sport, Asanovic Channels


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
De-a lungul ghețarului, cu anvelopele Nokian Hakkapeliitta

Anvelopele Nokian Hakkapeliitta 44 au avut de înfruntat un test greu. Aventura intitulată Expeditions7 a început la Isortoq, în vârful...

Închide