Volvo Cars sărbătorește 20 de ani de tracțiune integrală

| 26 ianuarie 2017 | 0 Comments

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, sărbătorește 20 de ani de tracțiune integrală (AWD), testând cele mai capabile mașini ale sale pe lacurile înghețate din jurul stațiunii de ski Åre din nordul Suediei.

Producătorul suedez desfășoară teste de iarnă, prezentând soluțiile inovatoare  mecanice și electrice AWD pentru orice drum și orice vreme ale modelelor XC90, V90 Cross Country și V40 Cross Country.

”Mașinile Volvo sunt cunoscute pentru ceea ce noi numim ‘framkomlighet în suedeză – capacitatea de a te purta oriunde vrei să ajungi – indiferent de condițiile meteo. Aceasta este o parte importantă a moștenirii noastre și o reflexie clară a ceea ce suntem și a locului din care venim. Adaugând recent AWD electric mașinilor noastre premium, am reușit să îmbunătățim performanțele în această arie importantă”, a spus Henrik Green, Vice Președinte Senior, Cercetare & Dezvoltare al Volvo Cars, citat de autostiri.ro.

Progresele în tehnologia AWD înseamnă că îmbunătățirile privind manevrabilitatea, stabilitatea și tracțiunea vor continua să ofere o experiență a condusului plin de încredere, agil și plăcut, reducând totodată consumul de carburant.

„Electrificarea va aduce și mai multă flexibilitate AWD-ului. Se pot observa primele semne a acestui progres în modelele XC90 T8 Twin Engine, unde avem o unitate electrică de antrenare a roților din spate. Pe măsură ce facem trecerea către mașini cu baterii 100% electrice și alte aplicații pentru sistemul de propulsie, vom vedea tot mai multe oportunități pentru a controla independent fiecare motor și roată, plecând de la suprafața de drum sau de la stilul de condus dorit”, a spus Henrik Green, citat de autostiri.ro.

Odată cu progresele tehnologiilor AWD, greutatea sistemelor mecanice a fost redusă și eficiența îmbunătățită. De la introducerea tehnologiei ”Active On Demand”, toate cele patru roți sunt angajate constant pentru a permite distribuirea instantanee a cuplului către roțile din spate atunci când este necesar. Cuplul aplicat este controlat pentru a livra constant proprietățile privind manevrabilitatea, stabilitatea și tracțiunea în orice moment. La momentul actual, sistemul mecanic AWD al Volvo Cars are un design modular și este folosit pentru toate modelele Volvo.

”Înțelegem nevoile consumatorilor noștri. Înțelegem nevoia de soluții AWD flexibile care se adaptează rapid și automat la diferite condiții reale de condus și de vreme. AWD este în egală măsură un sistem de siguranță, cum este un sistem pentru dinamica mașinilor, și ne-am angajat să livrăm o experiență a condusului plin de încredere, echilibrat și plăcut, care oferă sentimentul unui cotrol deplin”, a adăugat Henrik Green, citat de autostiri.ro.

Pentru producătorul suedez, mașinile cu tracțiune integrală reprezintă peste 50% din comenzile pentru noile modele ale seriei 90. În rândul celorlalte modele Volvo Cars, procentul este de peste 40%.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Video: YouTube


Tags: , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Școala şi echipa de motocross ale lui Adrian Răduță câștigă campionatul național și Est-European

Anul competitional 2018 s-a încheiat cu multiple victorii pentru elevii școlii de motocross Rams MX School şi ai clubului TopCross...

Închide