Volkswagen up! este World Car of the Year 2012!

| 6 aprilie 2012 | 0 Comments

Este a treia oara cand un Volkswagen primeste titlul World Car of the Year

Este a treia oara cand un Volkswagen primeste titlul World Car of the Year, dupa ce Golf si Polo au fost premiate cu aceasta prestigioasa distinctie in 2009 si, respectiv, 2010. Volkswagen up! a fost ales dintr-o lista initiala de 34 de masini, ca apoi in finala sa se impuna in fata modelelor BMW Seria 3 si Porsche 911.

Anuntul a fost facut in timpul unei conferinte de presa organizata de Bridgestone Corporation in cadrul Salonului Auto de la New York.

“Acest titlu arata inca odata ca designerii si inginerii modelului up! au creat un vehicul ce stabileste noi standarde in segmentul sau prin folosirea eficienta a spatiului, siguranta, motorizarile economice si compatibilitatea cu mediul inconjurator”, a declarat Prof. Dr. Martin Winterkorn, Presedintele Consiliului de Administratie al Volkswagen AG, se arata in comunicatul de presa.

Opinia juriului premiilor World Car Awards

Juriul premiilor World Car Awards au declarat ca “Micul Volkswagen up! a schimbat perceptia publicului despre masina de oras. De remarcat sunt directia precisa, suspensia sofisticata, noile motorizari eficiente si calitatea materialelor folosite in habitaclu. Niciodata in acest segment economic clientii nu au beneficiat de o ambianta atat de premium. Toti constructorii de masini de oras trebuie sa-si ridice standardele pentru a putea concura cu up!”.

Ca sa fie eligibile pentru World Car Awards, modelele candidate trebuiau sa fie disponibile la vanzare in perioada 1 ianuarie 2011 si 30 mai 2012. Vehiculele au fost selectate si votate de un juriu international compus din 64 de jurnalisti de la publicatii recunoscute din 25 de tari din toata lumea. Fiecare jurat a fost ales pe baza experientei, competentei, credibilitatii si influentei sale. Acestia au condus si au evaluat masina.

Castigatorii anteriori World Car of The Year

Castigatorii anteriori World Car of The Year au fost Nissan Leaf in 2011, Volkswagen Polo in 2010, Volkswagen Golf in 2009, Mazda2 in 2008, Lexus LS460 in 2007, BMW Seria 3 in 2006 si Audi A6 in 2005.

Sursa: comunicat Volksvagen news


Tags: , , , , , ,

Category: Prezentare, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Fabrica de motoare Volvo Cars, prima fabrică neutră din punct de vedere climatic a producătorului

Fabrica de motoare Volvo Cars din Skövde, Suedia, a devenit prima fabrică neutră din punct de vedere climatic a producătorului,...

Închide