Vicecampionii naționali Dan Gîrtofan și Tudor Mârza sunt gata de start

| 27 martie 2017 | 0 Comments

Cu doar câteva zile înaintea startului oficial al sezonului 2017 al Campionatului Național de Raliuri, vicecampionii naționali, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) au participat la o conferință de presă, ce a avut loc la sediul Delcar Brașov – dealer autorizat Škoda, în care le-au expus reprezentanților mass media planurile pentru noua ediție a întrecerii interne. Giri este de părere că anul 2017 se anunță a fi unul foarte disputat, dat fiind că vom avea la start mașini din toată gama de bolizi cu specificația R5 care sunt acum pe piață.

„Suntem bucuroși că am reușit să facem în așa fel încât să fim prezenți și la startul noului campionat. Și asta datorită partenerilor noștrii tradiționali, cărora le mulțumesc că sunt alături de noi și ne sprijină din toată inima. După părerea mea, se anunță un sezon foarte dificil, și asta pentru că vor fi la start mașini și echipaje foarte performante. Cei patru constructori de modele R5 vor avea mașini în campionat, iar asta nu poate decât să aducă un plus de valoare. De asemenea, cele două Cupe, Suzuki și Dacia, au o configurație foarte puternică, iar revenirea lui Vali Porcișteanu, dar și sosirea lui Raul Badiu, fac din clasa 3 una foarte interesantă. Un campionat cu 5-6 mașini R5, cu o clasă 3 foarte bine pusă la punct, dar și cu cele două cupe monomarcă foarte bine conturate înseamnă că este unul bine structurat și puternic. Va fi un spectacol total pe probele speciale, iar asta nu poate decât să ne bucure. Noi ne dorim să ducem sezonul pe roți cum se spune, să nu avem evenimente neplăcute și la final să obținem un rezultat bun”, a spus Dan Gîrtofan, citat de autostiri.ro.

Giri a vorbit și despre duelul de pe probele speciale cu Simone Tempestini, campionul din ultimele două sezoane: „Chiar dacă a schimbat materialul de concurs, Simone este greu de învins. Are de partea lui avantajul tinereții, participă în campionatul mondial, are câte un raliu în fiecare weekend și face mulți kilometri de probe speciale. Are tot ce-i trebuie, dar nu ne vom lăsa și îi vom oferi o replică pe măsură”.

Navigatorul lui Dan, Tudor Mârza, a apreciat și el că se anunță un sezon mai dificil decât cel precedent. „Abia așteptăm lupta de anul acesta cu Simone, dar și cu ceilalți colegi din campionat. Poziția noastră de vicecampioni ne va obliga să strângem rândurile și să mergem și mai bine ca în sezonul trecut. Încercăm să ne apărăm cel puțin titlul de vicecampioni. Bătălia va fi tare așa cum a spus și Dan, dar sperăm să nu dezamăgim. Avem un mic avantaj prin faptul că principalii competitori au schimbat materialul de concurs față de sezonul precedent, pe când noi cunoaștem foarte mine mașina noastră, Škoda Fabia R5, dar nu trebuie să ne bazăm pe asta ci să fim concentrați tot timpul pentru a obține ceea ce dorim la final”.

Participarea în sezonul 2017 al CNR nu ar fi fost posibilă fără ajutorul partenerilor. Iar unul din susținătorii tradiționali ai lui Giri și Dan este Delcar Brașov – dealer autorizat Škoda.

„Ne bucurăm că putem și în acest an să fim alături de Dan și de Tudor în proiectul Škoda România Motorsport. Vom încerca să-i ajutăm cu tot ceea ce putem pentru a ieși campioni. Știu că vor avea sezon dificil, dar în același timp va fi o competiție la înălțime. Îi felicităm încă o dată pentru titlu de vicecampioni de anul trecut și știm că pot și mai mult. Sigur, e greu, pentru că motorsportul înseamnă o mulțime de lucruri, de la bani la suport tehnic și așa mai departe. Dar le promitem că suntem alături de ei. Le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi și că ne duc imaginea mai departe și le urăm mult succes”, a declarat Andrei Sârbu, director de vânzări Delcar Brașov, citat de autostiri.ro.

Dan și Tudor se vor baza în CNR 2017 pe sprijinul următorilor parteneri: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar – dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.

Sursa:comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: Dan STRAUTI


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Totul despre anvelopele de iarnă: beneficii, reguli și când trebuie acestea schimbate

Producătorul de anvelope premiat Goodyear amintește tuturor șoferilor că nu ar trebui să aștepte apariția zăpezii sau venirea lui Moș...

Închide