Un loc 5 cât un podium pentru România în Campionatul Mondial de Raliuri

| 10 octombrie 2017 | 0 Comments

Simone Tempestini, pilotul echipei Napoca Rally Academy, a obținut încă un rezultat excelent în Raliul Spaniei (RallyRACC of Catalunya)

Un raliu frumos s-a încheiat cu un rezultat asemenea pentru singurul român ce concurează în Campionatul Mondial (WRC). Chiar și cu o penalizare nefericită, de 1 minut, Simone Tempestini a reușit să obțină locul 5 la categoria sa, WRC 2.

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au terminat cu bine încă o etapă din programul internațional pe care îl au în 2017. RallyRACC of Catalunya este o rundă interesantă, care solicită mult echipajul, dar și staff-ul tehnic, pentru că îmbină probe pe macadam cu unele pe asfalt.

Prima zi a raliului a fost una pe placul lui Simo, concurându-se pe suprafața sa preferată, macadamul. De altfel, locul 2 obținut în clasamentul provizoriu spune multe despre cât de confortabil s-a simțit juniorul Napoca Rally Academy în Spania. A fost raliul în care a interacționat cel mai bine cu automobilul de concurs, Citroen DS3 R5, în tot sezonul 2017.

A doua zi, sâmbătă, deși s-a trecut pe asfalt, Simone și Giovanni au rămas unii dintre actorii principali în lupta cu cronometrele. Au fost 2 probe terminate cu cel de-al doilea timp și alte 3 în care echipajul NRA a reușit al treilea timp, în Spania, chiar dacă printre adversari s-au numărat piloți foarte buni, precum Teemu Suninen, Jan Kopecky, Juuso Nordgren sau Benito Guerra.

Momentul mai puțin plăcut al weekend-ului s-a petrecut la punctul de Control Orar de la SuperSpeciala de sâmbătă, când o scăpare nefericită a navigatorului Giovanni Bernacchini a dus la intrarea în avans în post, fapt care a atras după sine o penalizare de 1 minut și a dat peste cap clasamentul WRC 2 pentru tânărul Tempestini.

„A fost un raliu care m-a mulțumit, din punctul de vedere al ritmului de pe probele speciale. A fost cursa în care m-am înțeles cel mai bine cu mașina și cea mai bună comportare din sezonul 2017. DS3-ul a fost pregătită foarte bine, ca setup. Ca și timpi obținuți, am dovedit că suntem de podium pe aproape toate probele, însă o mică greșeală ne-a adus o penalizare care ne-a coborât până pe locul 5. Dar și asta face parte din sportul nostru.

Urmează ultima etapă din Campionatul Mondial pentru noi, pe care o așteptăm cu nerăbdare. Cu siguranță va fi foarte greu în Țara Galilor, pentru că vor participa mulți concurenți la categoria mea”, a declarat Simone Tempestini, citat de autostiri.ro.

Dacă la categoria sa a terminat pe poziția a 5-a, penalizarea spunându-și cuvântul, în clasamentul Open al RallyRACC of Catalunya 2017, echipajul Tempestini/Bernacchini a ocupat locul 14. Cu cele 10 puncte obținute în Spania, Simone a strâns un total de 56 în sezonul 2017, după ce a participat oficial la doar 6 etape din cele 11 disputate până acum. El ocupă locul 7 în clasamentul WRC 2, din 52 de piloți care au luat startul în această stagiune.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Locul III la Baja Troia Turkey 2018 pentru TRANSCARPATIC Rally Team

Çanakkale, provincie importantă din punct de vedere geostrategic, locuită încă din cele mai vechi timpuri, cu multe muzee și cetăți...

Închide