Toyota a anunțat cauzele abandonului echipajului #5 de la Le Mans

| 23 iunie 2016 | 0 Comments

În această dimineață, gruparea japoneză a anunțat motivul real al abandonului prototipului cu numărul 5.

Aparent, o defecțiune tehnică la gura de răcire a sistemului turbo a provocat problema, cauzând pierderea controlului turbo chargerului. Echipa tehnică a grupării nipone a încercat să rezolve din mers această problemă, dar din nefericire, Toyota cu #5 a capotat și nu a reușit să ajungă la linia de start-sosire.

Echipajul format din Anthony Davidson, Sebastien Buemi și Kazuki Nakajima a condus aproape în integralitate celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans. Până în ultimul tur, victoria părea să fie amanetată de Toyota, dar această defecțiune a sistemului turbo a adus dezastrul.

De pe seama teribilului ghinion a avut de profitat modelul Porsche cu #2. Echipajul format din Marc Lieb, Romain Dumas și Neel Jani a moștenit o victorie neașteptată și a dublat victoria obținută în 2015 tot de Porsche, în formatul Nico Hulkenberg, Earl Bamber și Nick Tandy.


Tags: , ,

Category: Prima pagina, WEC

Citește articolul precedent:
Bogdan Marisca si Sebastian Itu abordeaza cu incredere Raliul Moldovei Bacau

Echipajul Bogdan Marisca – Sebastian Itu este sustinut in sezonul 2018 de catre urmatorii parteneri: Banca Transilvania, Omv MaxxMotion, Telekom,...

Închide