spot_img

Tensiuni și strategie pentru ultima etapă Cupa DACIA 2018

Ediția a 12-a a Cupei DACIA se apropie de final, cu o singură etapă rămasă a fi disputată pe asfaltul de la Raliul Sibiului în acest weekend, pe 5-7 octombrie 2018.

Cu 11 echipaje înscrise, atât clasamentul general, cât și cel al debutanților se vor decide la această ultimă etapă, unde un mental puternic va fi principalul atu al echipajelor care vor avea de gestionat presiunea punctajelor.

Lista de înscrieri a Cupei DACIA la Raliul Sibiului are câteva absențe notabile, care modifică astfel lupta pentru primele locuri în cele două clasamente ale cupei monomarcă. Pe de o parte, absența lui Dan Zaharia îi va aduce lui Andrei Mitre 3 puncte în plus în economia generală a campionatului, deoarece ieșenii au doar 2 participări în acest sezon, astfel că nu sunt eligibili pentru a-și păstra punctele în clasamentul general de final de an. Juniorul Mihnea Mureșan conduce așadar clasamentul Cupei cu un avans de 8 puncte în fața principalului său rival, ceea ce înseamnă că el și Mitre vor duce o luptă nu atât de intensă, cât tactică pentru primele două locuri.

Chiar o victorie la Sibiu nu ar fi suficientă pentru ca echipajul A. Mitre/H. Baltador să câștige și titlul de campioni ai acestei ediții, aceștia mai având nevoie de 2 puncte în plus față de Mureșan. Power stage-ul Păltiniș coborâre ar putea să rezolve această ecuație, însă rămâne de văzut cât de bine se va sincroniza Mihnea Mureșan cu încă un copilot nou, de data aceasta Ervin Sipos. Cu siguranță orice greșeală îi va scoate din joc pe oricare dintre cei doi tineri piloți, așadar vor fi 3 zile de concentrare maximă și evoluții spectaculoase pe probele din centrul țării.

Dragoș Popa/Sorin Colceriu vor rămâne cu siguranță pe podiumul de final de an și speră la o evoluție cât mai curată la finalul unui sezon în care au demonstrat că și modelul Logan poate pune probleme la vârful clasamentului.

La debutanți, absența esențială este cea a echipajului Eugen Caragui/Robert Fus, care astfel le cedează locul I lui Bogdan Gheorghiu/Robert Radu. Lupta pentru locul III va fi însă interesant de urmărit, Ramona Rusu fiind la doar un punct în spatele lui Dan Albuț, care are însă de compensat diferențele de performanță ale Loganului față de modelul Sandero 0.9 TCe.

Ultimul raliu al sezonului va avea la start și echipajele Cristiana Oprea/Diana Hațegan, Radu Luca/Artur Luca, Ovidiu Costea/Robert Maior și Daniel Rusciuga/Cristian Vârban, dar și debutanții Silviu Procopiu/Mihai Stanciu.

Și în această ediție Cupa DACIA a demonstrat faptul că “Start în motorsport” este mai mult decât un slogan, având la start 18 echipaje, dintre care 10 debutanți. Astfel, s-a reafirmat statutul de rampă de lansare pentru tineri în automobilismul românesc, prin soluții accesibile, dar performante. Modelul Sandero 0.9 TCe a crescut constant în popularitate, fiind soluția ideală pentru debutul în Campinatul Național de Raliuri prin performanțe de top și costuri reduse de întreținere.

Raliul Sibiul se va desfășura în acest an de-a lungul a 3 zile de concurs. Shakedown-ul are loc vineri de la ora 08:00 la Șeica Mare, urmând ca primele două probe speciale, denumite ”Centenarul Marii Uniri”, să fie programate după 14:53, pe o porțiune de aproape 12 kilometri fiecare, între Cârțișoara și Bâlea Cascadă. Tot vineri sunt programate pe noapte 2 treceri pe Dobârca (”SMURD 25 de ani”), coborârea de la Poiana Sibiului de 6,7km fiecare.

Ziua a doua a evenimentului debutează la ora 9:00 și cuprinde 2 bucle cu o succesiune de 3 probe Nucet – Nou Român – Chirpăr (23,5km fiecare). Duminică, ultima zi de competiție cuprinde probele speciale Păltiniș urcare și coborâre de 17km fiecare, programate să ia startul după ora 9:00, urmând ca raliul să se încheie cu superspeciala Autoklass, care va începe în jurul orei 12:30. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit un traseu inedit, diferit de cel de anul trecut, pe traseul Sala Transilvania- Calea Dumbrăvii – Școala de Înot.

În 2018 Cupa DACIA este susținută de RCI Leasing, Viarom și Mival Class reparator Renault. Partenerii tehnici care mențin buna desfășurare a competiției monomarcă sunt Oreca – principalul furnizor al kit-ului Sandero, Pilot – producător de accesorii auto, Hankook – anvelope de competiții. Partener media este Radio România Actualități, care va relata evoluția echipajelor de-a lungul sezonului, iar după fiecare raliu piloți și copiloți care aleargă românește își vor împărtăși direct din studio experiențele din mașinile de curse.

Clasamentul general Cupa DACIA 2018 înainte de ultima etapă:

  1. Mureșan/M. Andreoiu 144p
  2. Mitre/H. Baltador 136p
  3. Popa/S. Colceriu 125p
  4. Gheorghiu/R. Radu 91p
  5. Caragui/R. Fus 89p (Sandero)
  6. Oprea/D. Hațegan 66p (Sandero)
  7. Costea/R. Maior 57p
  8. Albuț/C. Bala 53p
  9. Rusu/S. Crișan 51p (Sandero)
  10. Melczer/E. Sipos 46p
  11. Procopiu/ M. Stanciu 43.9p
  12. Zaharia/D. Plugaru 30p
  13. Luca/A. Luca 28.5p
  14. Păun/M. Lăzărescu 27p
  15. Pîrvan/D. Mândruț 4.8p
  16. Popescu/A. Tămășescu 4.7p
  17. Dumitrescu/M. Vieriu 4.6p
  18. Rusciuga/C. Vârban 0p

*Se acordă 12p bonus pentru participarea la ultima etapă

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri