spot_img

SuperMoto de calitate la Arad

Sâmbătă 28 Aprilie s-a dat startul Campionatului Național Individual de SuperMoto cu Etapa 01 dar si a Campionatului Național Individual al României Juniori Etapa 01, etape găzduite de Circuitul VIK Power din Arad.

Organizată de Motorsport Race Management (MRM) sub patronajul Federației de Motociclism (FRM), competiția s-a bucurat de o vreme superbă cu 28°C în aer și 33°C la asfalt ceea ce a creat un mediu perfect pentru cursă.

Încă de la antrenamente s-au conturat duelurile celor care aveau să facă spectacol spre deliciul publicului care a avut acces gratuit.

La clasa Juniori 2 din CNIRv lupta pentru locul I s-a dat pe tot parcursul cursei pe toate cele 11 tururi între SZASZ Oliver #13 de la Steaua București și GĂNESCU Daria #179 care anul acesta aleargă pentru ACS Odobesti, club nou înființat, Oliver #13 s-a desprins pe ultimele 2 tururi în invingător pe fondul relaxării Dariei #179 care nu a mai forțat înțelegând că nu mai poate reveni pe poziția 1.

La clasa Juniori 3 CNIRv, cei mai mici au făcut spectacol prin lupta lui IOVIȚĂ Mark Luca #105 – Moto Extrem Lugoj care a terminat pe poziția 1 cu SZABO Neamțu-Alexandru #99 de la Steaua București. Cele 11 tururi au fost foarte intense și pentru MORARI Daria Maria #6 de la VN Motorsport care deși la o varstă foarte fragedă s-a straduit să termine cursa fiind foarte determinată. Daria Maria #6 a terminat pe poziția 4 chiar dacă a pierdut o distanță remarcabilă de lider. Pe locul 3 s-a clasat LEMMI Alessio Marco #15 de la Las Vegas Arad căruia îi urăm „Bun Venit”, Alessio Marco #15 fiind la prima lui cursă. Din păcate materialul de concurs l-a tradat în ultimii metrii și a fost nevoit să împingă motocicleta peste linia de finish.

Trecem la SuperMoto unde clasa celor mici SM65 nu s-a lăsat mai prejos, PASCOTA Patrick #20 s-a întrebuințat serios ca să poată câștiga ambele manșe de concurs, opponentul său IOVIȚĂ Mark Luca #105 de la Moto Extrem Lugoj suflăndu-i în ceafă permanent iar în primul tur Mark Luca #105 chiar a condus clasa.

Pentru ca a fost o cursă comuna a claselor SM65 și SM 85 trebuie să revenim la vârful cursei unde duelul dintre GĂNESCU Daria #179 – ACS Odobesti și carismaticul BABESCU Daniel #27 – Taifun Racing GT a fost roată la roată și a ridicat publicul în picioare.

BABESCU Daniel #27 s-a impus la limită în prima manșă iar Daria #179 și-a abjudecat victoria in mansa a doua cucerind locul 1 cu 47 de puncte la egalitate cu Daniel #27, aici aplicandu-se regula ultimului învingător de manșă.

Clasele celor mai bravi dintre alergători, SuperMoto Amatori și SuperMoto SOpen au adus spectacolul la cotele cele mai intense în ambele manșe, un duel interesant s-a dus între toți piloții, spectacol întreținut de NEAGA Vlad #194 de la VN Motorsport care s-a lăsat depașit ca să revina de fiecare data pe final. Mult mai bine pregătit SZEKELY Alexandru #26 de la CS Dumbrăvița a terminat pe 2 la general chiar daca în manșa a doua a condus câteva tururi.

Trebuie să remarcam venirea la clasa de profesionisti a lui FILIMON Andrei #77 care a semnat cu MRM pentru sezonul 2018 și care la rîndul său a condus manșa secundă nu mai puțin de tururi, dar care cu o greșeală în alegerea de pneuri nu a avut o șansă prea mare.

FILIMON Andrei #77 #1 este susținut de IMPERIUM cărora le mulțumește pentru sprijin și de care este foarte mândru.

Ceva mai în spate, doi proaspăt veniți la SuperMoto Amatori au avut lupta lor pe finalul curselor, dar au fost angrenați în primele tururi și în lupta celor de la SOpen.

Vorbim despre DUMITRU Robertino #56 – CSM Bucuresti, prietenul nostru de la Viteză Formula 600 și de NAGEL Joanan #199 – Lion Racing Team Arad de la Enduro.

Cei doi au avut parte de o distracție în cel mai pur sens al cuvîntului, Robertino #56 ne declară: „Mă așteptam să-mi placă și să fie frumos la SuperMoto chiar dacă nu am mai mers niciodată și este mare diferența față de viteză de unde provin, dar am constatat că-mi place maxim. Este distracție, m-am simțit minunat și vreau să nu pierd nici o etapă.”

S-a încheiat o etapă deosebită pentru noi, mulțumim sportivilor care ne sunt alături, mulțumim gazdei noastre VIK Power Arad, Poliția Locala Arad, Tiger Security și parterului media RockFM.
Ne reîntâlnim cu SuperMoto pe 09-10 Iunie 2018 la Târgu Secuiesc, Etapa de Campionat European, etapa 04 Campionat European BMU și cu cea de-a doua etapa a Campionatului Național.

Credit foto: Ana-Maria Oancia
Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,310FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri