spot_img

Simone Tempestini vizeaza o victorie acasa la Cluj

Transilvania Rally (3-5 mai), prima etapă din Tour European Rally (TER) și a doua din Campionatul Național de Raliuri, este raliul de casă al echipajului clujean Simone Tempestini/ Sergiu Itu, cei doi având ca obiectiv o evoluție care să le aducă victoria.

Simone (Citroen DS3 R5) ia startul la Trasilvania Rally din postura de câștigător al Raliului Brașovului, etapa inaugurală a sezonului intern, și își dorește să facă spectacol pentru fanii sporturilor cu motor, care vor fi pe probele de la Cluj. Acesta este și ultimul raliu în care concurează înainte să își înceapă sezonul în WRC.

Transilvania Rally este un raliu pe asfalt și va debuta astăzi, 3 mai, la Cluj Arena, unde, de la ora 19.00, este programată o sesiune de autografe, iar la ora 20.15 va avea loc prezentarea oficială a echipajelor înscrise în raliu. Vineri, 4 mai, se va rula pe primele probe speciale, startul, pe PS 1 Căpușu Mare (21.30 km), urmând să se dea la ora 16:43.

Se va mai concura pe Beliș (prima mașină 17:49, 13.45 km), Tarnița (prima mașină 18:42, 24.97 km) și Florești (prima mașină 21:23, 7.15 km). Sâmbătă sunt programate zece probe speciale, printre care și Dângău, care la a doua trecere va fi power stage (cei mai rapizi timpi pe această probă sunt punctați) și Super Speciala Cluj Arena, în care se va da startul la ora 18:37.

Transilvania Rally este raliul vostru de casă, ai o probă specială preferată?
Simone Tempestini: Îmi plac toate probele, nu am o probă preferată. Totuși, într-un top trei al preferințelor aș include probele Dângău, Mănăstireni și Beliș.

Care crezi că vor fi echipajele din lupta pentru podium?
Simone Tempestini: Mi-aș dori să mă lupt cu Bogdan (Marișca) pentru că suntem la raliul de casă și ar fi un spectacol frumos. Giandomenico (Basso) va fi foarte rapid și celelalte Skoda R5 vor fi acolo la bătaie. În concluzie, suntem foarte mulți cei care ne dorim să câștigăm.

Veți avea și o probă specială de noapte (Florești, vineri 4 mai de la 21:23), cum ți se pare pilotajul în lumina proiectoarelor?
Simone Tempestini: Mie nu prea îmi plac probele de noapte pentru că nu se vede bine, iar spectatorii nu prea văd mașinile. Însă aceste probe sunt foarte urmărite așa că ne adaptăm.

După Transilvani Rally urmează Raliul Portugaliei
Simone Tempestini: La o săptămână după raliul de la Cluj, Simone Tempestini și copilotul său Sergiu Itu vor pleca către Porto pentru a-și începe și sezonul în Campionatul Mondialde Raliu. În Raliul Portugaliei, Simone va pilota un Ford Fiesta R5, urmând ca începând cu Raliul Sardiniei să concureze la volanul unui Citroen C3 R5.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri