spot_img

Simone Tempestini, primul raliu pe asfalt din WRC 2018

Raliul Germaniei, etapa din WRC ce se desfășoară în perioada 16-19 august, marchează debutul lui Simone Tempestini, pe asfalt, la volanul unui Citroen C3 R5.

Campionul mondial din WRC3, sezonul 2016, este familiarizat cu probele speciale din Germania, având în vedere că a mai concurat în acest raliu în ultimii ani, însă asfaltul nu este suprafața sa preferată. Până acum Simone a dobândit experiență cu noua mașină, pilotându-o în etapele de campionat mondial desfășurate pe macadam, în Sardinia și Finlanda, și la testele de la începutul săptămânii.

Ce impresie ți-a lăsat Citroen C3 R5 după testele efectuate pe asfalt înainte de startul în ADAC Rallye Deutschland?

”Am avut posibilitatea să participăm la două zile de teste, în care am făcut în total 100 de km. A fost prima mea experiență cu mașina aceasta pe asfalt, dar a fost una destul de bună. Cred că este o mașină cu care mă pot înțelege destul de bine pe această suprafață. Setup-ul găsit a fost unul mult mai bun din punctul meu de vedere, comparativ cu cel pe care l-am avut când am rulat pe macadam. Este o mașină mult mai rapidă,  comparativ cu DS3, și sper să mă înțeleg bine cu ea până la finalul raliului.”

Cunoști destul de bine configurația probelor din Germania, ce așteptări ai în primul tău raliu pe asfalt din WRC 2008?

”Raliul din Germania este unul la care am mai participat de trei ori, așa că am o idee destul de bună despre probe. Sunt unele foarte tehnice, unde este nevoie de multă experiență și să fi trecut pe probele respective te ajută destul de mult. Avem o parte din probe la fel cu cele pe care le-am parcurs în trecut, iar altele sunt noi. Vom încerca să ținem un ritm bun.”

Considerat un raliu de tipul 3 în 1, ADAC Rallye Deutschland este o etapă care include drumuri de țară înguste, un zig-zag printre viile de pe dealurile din regiunea Mosel și drumuri betonate din zona de antrenamente militare Baumholder. Aceasta este cea de a treia etapă în care Simone Tempestini și copilotul său Sergiu Itu concurează sub umbrela Citroen Racing.

Raliul debutează în seara zilei de joi, 16 august, cu o Super Specială de 2.05 km, în parcul de distracții din orașul St. Wendel. Vineri se va concura în regiunea viticolă, sâmbătă este cea mai lungă zi a raliului, cu patru probe speciale care vor fi parcurse de două ori, o prate dintre ele fiind în zona militară Baumholder, iar duminică sunt programate trei probe speciale, inclusiv power stageul. Punctul de atracție al ultimei zile este săritoarea Gina, unde mașinile aterizează și după 40 de m de la desprindere.

Puteți vedea timpii live accesand: https://www.wrc.com/en/wrc/livetiming/page/4175–-.html

Credit foto: Nikos Katikis – RALLYPIXELS

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri