spot_img

Simone Tempestini, lider în Danube Delta Rally

  • Simone Tempestini și Dorin Pulpea au un avans de peste un minut după primele cinci probe speciale din Danube Delta Rally
  • Bogdan Marișca și Carmen Găureanu se luptă pentru un loc pe podium la general
    Marco Tempestini și Toni Avram au intrat în puncte după o zi marcată de probleme tehnice
  • Vlad Cosma și Diana Hațegan sunt lideri în Cupa Suzuki și la clasa 9
Simone Tempestini - Dorin Pulpea
Simone Tempestini – Dorin Pulpea

Simone Tempestini a terminat prima zi din Danube Delta Rally cu un avans de peste un minut la general. Bogdan Marișca se luptă pentru un loc pe podium, iar Vlad Cosma este lider în Cupa Suzuki și la clasa 9. Din cauza unor probleme tehnice, Marco Tempestini a plecat cu întârziere pe prima specială, dar a terminat ziua în top 10. 

În prima zi din Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri și etapa a patra din European Rally Trophy, au fost programate 5 probe speciale cu o lungime de 78,84 km. Simone Tempestini și Dorin Pulpea au fost cei mai rapizi pe cele două treceri de pe specialele Telița și Cocoșu și și-au asigurat poziția de lideri la general cu un avans de peste un minut. “Îmi plac probele de aici și sunt mulțumit cu ritmul din prima zi. Raliul nu s-a terminat încă și va trebui să rămânem concentrați până la final. Suntem pregătiți să ne luptăm și aici pentru victorie și vrem să ne consolidăm astfel poziția din clasamentul general”, a spus Simone Tempestini, citat de Autostiri.ro.

Aflat la a doua participare cu un model Ford Fiesta R5, Bogdan Marișca și-a intrat în ritm și a reușit să termine trei din cele cinci probe speciale ale zilei cu cel de-al doilea timp. După prima zi din Danube Delta Rally, Bogdan Marișca și Carmen Găureanu se luptă pentru un loc pe podium la general. “Sunt mulțumit cu evoluția din prima zi. Fiecare kilometru parcurs înseamnă un plus de experiență cu această mașină. Sâmbătă este o zi lungă și vom încerca să păstrăm același ritm”, a spus Bogdan Marișca.

Pentru Marco Tempestini prima zi din Danube Delta Rally a fost marcată de probleme tehnice la evacuarea mașinii. Pilotul Napoca Rally Academy a plecat cu întârziere din parcul de service și a primit o penalizare de un minut și 40 de secunde. “Este demoralizant să începi raliul cu o penalizare, dar am încercat să creștem ritmul pe fiecare probă. Nu putem spera la foarte multe aici ținând cont de ritmul în care se merge, dar este important să adunăm cât mai multe puncte pentru echipă așa că nu vom renunța la luptă”, a spus Marco Tempestini, care a terminat ziua de vineri pe locul 10 în clasamentul general, citat de Autostiri.ro.

Vlad Cosma și Diana Hațegan au avut o zi excelentă și după cele cinci probe speciale se află pe prima poziție în Cupa Suzuki și la clasa 9. “Este primul nostru raliu pe macadam după o pauză de peste un an. M-am simți excelent la volan și am avut încredere în mașină și în Diana, copilotul meu, iar asta s-a văzut la finalul zilei. Sâmbătă este ziua Dianei și mi-ar plăcea să-i fac cadou o victorie aici”, a spus și Vlad Cosma.

Acțiunea din prima zi a început pentru echipajele Napoca Rally Academy la shakedown unde l-au avut ca invitat special pe Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, care a experimentat senzațiile de copilot alături de Simone Tempestini.

Sâmbătă, în ziua a doua a raliului, sunt programate trei probe speciale distincte – Slava Rusă, Babadag și Eoliene, care vor fi parcurse de două ori. Startul pe prima probă este programat la ora 10:52, iar sosirea este prevăzută la ora 18:15.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: RallyZoom.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri