spot_img

Sibiu Rally Challenge 2015: Audi TT-RS by MTM a deschis drumul pe Transfăgărăşan

Audi TT-RS by MTM
Audi TT-RS by MTM

Desfăşurat în perioada 20-23 august, Sibiu Rally Challenge 2015 a fost un adevărat festival al sporturilor cu motor şi a inclus cea de-a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri dar şi alte două competiţii rezervate automobilelor clasice şi nu numai. Punctul de atracţie al weekendului a fost reprezentat cu siguranţă de cele patru parcurgeri ale Transfăgărăşanului, cel mai celebru drum din România, echipa Devil Motors acceptând provocarea de a participa la varianta modernă a întrecerii de la Sibiu la bordul Audi-ului TT–RS powerd by MTM.

Campioni Naţionali ai grupei N în 2003, Emanuel Ilina şi Flavius Câmpeanu au luat startul la Sibiu Rally Challenge în calitate de forlighteri, deschizând drumul echipajelor din întrecerea internă de-a lungul celor opt probe speciale care au totalizat aproape 83 de kilometri.

Mașina aleasă a fost Audi-ul TT-RS aflat în garajul Devil Motors, reprezentantul în România a tunerului german MTM. Celebrul roadster produs în 2010 de către divizia Quattro GmbH din Neckarsulm are un motor în 5 cilindri de 2,5 litri care inițial dezvolta o putere de 340 HP și un cuplu de 450 Nm, disponibil între 1.600 – 5.300 rpm. În urma modificărilor aduse, motorul poate livra în prezent 424 HP la o turație de 6.600 rpm iar cuplul motor a crescut până la 560 Nm, transmisia fiind manuală, în șase trepte iar tracțiunea integrală și permanentă. Viteza maximă a mașinii este acum de 292 km/h iar sprintul de la 0-100 km/h se realizează în doar 4,1 secunde.

Mă bucur foarte mult că am decis să participăm la Sibiu Rally Challenge. Deşi sunt un fan al raliurilor pe macadam, m-am simţit extraordinar şi pe probele speciale de asfalt ale întrecerii de la Sibiu. Transfăgărăşanul este cu siguranţă cel mai spectaculos drum din România iar Audi-ul TT-RS by MTM s-a descurcat excelent pe acest drum în condiţiile în care startul s-a dat la o altitudine de 1.350 metri iar sosirea a fost la peste 2.000 metri. Ajutaţi şi de performanţele anvelopelor DUNLOP, puse la dispoziţie de reprezentantul mărcii în România, am avut un parcurs lipsit de emoţii! a spus Emanuel Ilina, managerul Devil Motors, reprezentant oficial al MTM în România, citat de Autostiri.ro.

Cu o vreme atipică pentru luna august, Transfăgărăşanul a întâmpinat echipajul Devil Motors în ziua de sâmbătă cu temperaturi extrem de joase, ploaie şi ceaţă, vizibilitatea fiind foarte redusă.Pe lângă îmbunătățirile aduse motorului, pachetul MTM a inclus și upgrade-ul sistemului de tracțiune integrală Haldex al mașinii printr-un ECU ajuns la generația a patra, astfel că Audi-ul TT-RS by MTM s-a simțit foarte bine chiar şi în condițiile neprielnice găsite pe Transfăgărășan. Ne-am îndeplinit toate obiectivele la Sibiu Rally Challenge, am parcurs toți kilometri de probă specială, nu am avut nicio problemă tehnică și ne-am distrat cum nu am mai făcut-o demult!” a declarat și copilotul Flavius Câmpeanu, citat de Autostiri.ro.

Devil Motors este reprezentant oficial în România al tunerului german MTM şi efectuează o gamă largă de upgrade-uri (în special tehnice)  asupra  tuturor modelelor de serie produse de mărcile din componenţa grupului Volkswagen.  Cele mai importante upgrade-uri constau în modificările softurilor de motor, ale  sistemelor de frânare, evacuare, etc.

În urma participării la Sibiu Rally Challenge 2015, Emanuel Ilina, managerul Devil Motors a decis demararea unui proiect ambiţios de construire a unei maşini de raliu pe baza unui model RS din gama Audi. Astfel ne dorim ca publicul spectator să se poată bucura de evoluţia echipajului Devil Motors pe probele speciale, chiar din sezonul următor.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri