Robert Muresan, Campion European BMU la clasa SuperBike

| 30 octombrie 2017 | 0 Comments

MURESAN Robert #95 a făcut o cursă senzațională pe ploaie în etapa 09 a Campionatului Național de Motociclism Viteză desfășurată pe Circuitul Serres din Grecia.

Cu un start precaut și retrogradat până pe poziția a cincea, Robert a pregătit excelent cursa tactic, a încălzit pneurile foarte bine în primele tururi după care a trecut la atac și numai în decursul a 2 tururi a depășit fără drept de replică pe MITOV Dimitar #68, CAZACU Catalin #21 și KARANYOTOV Angel #79 un alt mare campion bulgar.

Robi termină cele 14 tururi la peste 11 secunde de locul 2.

Cursa din 28 octombrie i-a adus arădeanului titlul de Campion European BMU la clasa SuperBike, titlul de Campion Național al României SuperBike 2017, al 5-lea titlu consecutiv, precum și titlul de Vicecampion al Campionatului Național al Bulgariei.

MURESAN Robert #95 a stabilit și recordul de circuit pe ploaie contribuind din plin la Trofeul pe Națiuni unde România a ocupat prima poziție.

CHOY Martin #77 pus sub presiune de MURESAN Robert #95 face un highside uriaș și abandonează încă din primul tur cu motocicleta complet distrusă.
MITOV Dimitar #68 direct implicat în lupta la podiumul Campionatului European a sosit pe pozitia 4 și își consolidează poziția a doua la general. Doar un eșec de proporții mai poate face ca MITOV Dimitar #68 să piardă poziția de vicecampion.

Ionel Pascota

Ionel Pascota

La clasa SuperSport Ionel Pascota #1 a câștigat detașat cursa etapei și ia avantaj în clasamentul Campionatului European BMU la un pas de câștigarea titlului.

Clasele de debutanți aduc direct pe locul doi al Campionatului European pe Trifan Iulian-Ciprian care plecat de pe locul 13 din grila de start face spectacol în pofida faptului că este la prima sa participare la curse.

Credit foto: Ana-Maria Oancia

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noile R 1250 R, R 1250 RS şi R 1250 GS Adventure

Noile BMW R 1250 R, R 1250 RS și R 1250 GS Adventure – Roadster, Sport Touring și Adventure în...

Închide