spot_img

Rider Academy si BMW Motorrad Romania lanseaza cursurile de pilotaj moto BMW Road Safety

Școala de pilotaj moto Rider Academy, în parteneriat cu BMW Motorrad România, ajută motocicliștii să-și perfecționeze stilul de pilotaj, pentru o mai bună siguranță pe stradă

Școala de pilotaj moto Rider Academy anunță parteneriatul oficial cu BMW Motorrad România, cu scopul de a spori nivelul de siguranță al motocicliștilor care circulă pe drumurile publice. Cursurile BMW Motorrad Road Safety realizate de instructorul Rider Academy, certificat în programul BMW Rider Training, se adresează tuturor motocicliștilor care vor să-și perfecționeze stilul de pilotaj și să controleze mai bine motocicleta, pentru a reacționa mai eficient în situațiile limită întâlnite în trafic.

Siguranța motocicliștilor în trafic este o temă din ce în ce mai importantă în discursul social, pe măsură ce motocicliștii devin din ce în ce mai numeroși pe șoselele țării. Până acum s-au organizat numeroase acțiuni și campanii de conștientizare care au atras atenția asupra riscului sporit pe care si-l asumă cei care se deplasează pe două roți și a faptului că este nevoie de atenție atât din partea celorlalți participanți la trafic, cât și a motocicliștilor înșiși, pentru a reduce riscul de accident.

“Aşa cum ne propunem să arătăm şi cu proiectul nostru de rider training gratuit, există o nevoie mare în piaţă de pregătire a motocicliştilor. Suntem conştienţi că numai un efort susţinut din partea tuturor, pe termen lung, poate îmbunătăţi situaţia siguranţei rutiere. În acest context, vedem în Rider Academy un partener foarte important pentru noi, dar și pentru creșterea siguranței rutiere”, a declarat Ionuţ Bâtu, Manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria, citat de Autostiri.ro.

Școala Rider Academy s-a creat din convingerea că, pentru un număr mai mic de accidente, motocicliștii trebuie să învețe să-și controleze vehiculul cât mai bine în orice situație și să aibă o strategie și o atitudine corespunzătoare. Multe dintre accidentele care au loc în trafic sunt evitabile, atâta timp cât motociclistul este suficient de bine pregătit. Realitatea este că efectuarea corectă și eficientă a celor mai importante manevre din arsenalul oricărui rider – frânarea și evitarea de urgență, abordarea virajelor, controlul motocicletei la viteze mici – este condiționată de antrenament, efectuat preferabil în cadru organizat, cu un instructor care știe să explice cum se acționează comenzile corect în fiecare situație și fizica din spatele comportamentului dinamic al motocicletei.

Marius Băcilă, instructor certificat BMW Motorrad Rider Training și redactor-șef la MotoBikes, singura revistă moto din România, va susține cursurile BMW Motorrad Road Safety în cadrul programului Rider Academy. Cursul BMW Motorrad Road Safety durează opt ore (cu pauză de prânz) și este deschis tuturor motocicliștilor care circulă pe stradă, indiferent de nivelul de experiență și tipul sau marca motocicletei din dotare. Trebuie doar permis moto, echipament de protecție și motocicletă în bună stare de funcționare. La cursul Road Safety, participanții învață să controleze mai bine motocicleta în toate situațiile tipice din trafic. Se discută toate aspectele pilotajului, începând cu poziția corectă în șa și orientarea privirii, apoi continuând cu controlul motocicletei la viteze mici, schimbarea direcției la viteze mai mari (countersteering), frânarea și evitarea de urgență, moduri de abordare a virajelor.

Modulele cursului BMW Motorrad Road Safety sunt gândite astfel încât exercițiile să poată fi adaptate individual în funcție de nivelul de experiență al fiecărui participant, iar instructorul observă și consiliază fiecare rider în parte. Costul unui curs este de 90 de euro și constă în pregătire teoretică și practică, cu masa de prânz inclusă.

BMW Motorrad România este partenerul principal al școlii Rider Academy, parteneriatul fiind motivat de scopul comun: un nivel mai ridicat de siguranță a motocicliștilor la deplasarea pe drumurile publice. Deși campaniile de conștientizare au un rol important în reducerea numărului de accidente, cel mai eficient mod de a face deplasarea pe două roți mai sigură rămâne un stil de pilotaj corect și eficient.

Puteți afla mai multe detalii despre cursurile Rider Academy pe site-ul: www.redier-academy.ro

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri