Revanșa lui Phoenix

| 20 iulie 2018 | 0 Comments

Exact ca în filmele românești de aventuri, de demult, Phoenix se întoarce la locul faptei, pentru a încerca să-și ia revanșa. Alfa Romeo Alfetta GTV pilotată de Cătălin Cedric Ghigea revine la start la Trofeul Sinaia Forever, pentru a se răzbuna pe evoluția complicată de anul trecut.

A stat pe tușă. Anul trecut își luase rămas bun de la numărul impresionant de fani pe care și-i colecționase cu mândrie de-a lungul întrecerilor din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop. Planul era relativ simplu – după ce se încoronase de trei ori drept campioană a vehiculelor istorice de competiție, Alfetta GTV alintată „Phoenix” urma să se bucure de o meritată odihnă.

Doar că timpurile se schimbă, amintirile frumoase dau târcoale, iar pilotul Cătălin Cedric Ghigea a luat o decizie ce îi va bucura pe toți urmăritorii ostilităților din naționalul de viteză în coastă. În ton cu personajele principale din epopeile lui Sergiu Nicolaescu, care înviau de la un film la altul, dar cu alt nume, Phoenix își păstrează numele, ba chiar și nărăvul, iar acum a sosit timpul să se întoarcă la Sinaia pentru a-și lua „Revanșa”.

Ediția 2017 a Trofeului Sinaia Forever a fost una plină de bătăi de cap pentru Cătălin Cedric Ghigea. Alegerea greșită a anvelopelor a condus la un weekend automobilistic fără mari bucurii. Ori, viața alături de Phoenix asta a însemnat, mai presus de orice: bucurie.

În 2018 a venit momentul unei reparații morale, așa că Phoenix a fost scoasă de la păstrare pentru a face un rezultat frumos. Alt motiv pentru care Ghigea a reactivat Alfetta GTV este acela că, deși a concurat la etapele precedente ale campionatului la bordul a două automobile „blindate” de istorie și de rezultate excelente – De Tomaso Pantera și Fiat Abarth 124 CSA Rally – de foarte multe ori a fost întrebat despre Alfetta „Phoenix”.

„Nu am uitat weekend-ul de anul trecut, unul în care parcă nimic nu s-a legat. Inspirat de faptul că după ce am hotărât să o reactivez pentru întrecerile pe circuit, unde am câștigat de trei ori locul 1 în nou înființatul campionat dedicat automobilelor istorice de competiție, am considerat că este de bun augur să o readuc pe Phoenix și la startul unei etape de viteză în coastă. Cu ocazia asta voi face o bucurie și tuturor celor care m-au întrebat la etapele precedente de ea. Nu am nicio presiune a rezultatului, dar e clar că urmăresc să câștig ceea ce mi-a fost interzis anul trecut. E o dorință, nicidecum o ambiție

. Așa cum am mai spus, Sinaia are o însemnătate aparte pentru noi, concurenții de la categoria vehiculelor istorice. Aici s-au pus bazele acestei competiții elegante. Deși va ploua, știu sigur că vom avea mulți fani pe margine. Pentru ei merită să facem toate eforturile pentru a le produce bucurii”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea înaintea plecării la Sinaia, citat de autostiri.ro.

Trofeul Sinaia Forever 2018 se va desfășura în zilele de 21 și 22 iulie, fiind singura etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop ce se desfășoară pe un circuit stradal. Traseul pornește de la Cazinoul Sinaia și străbate cartierul Furnica. Este cea de-a cincea etapă a sezonului. Cătălin Cedric Ghigea este lider la zi în clasamentul automobilelor istorice de competiție.

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în sezonul 2018 sunt Autoitalia, importator Alfa Romeo și Abarth, YACCO, Foerch, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Credit foto: Bogdan Para

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Macchina nuova per una nuova gara in salita…

Catalin-Cedric Ghigea s-a impus in fata lui Doru Alexandrescu, ce a pilotat un VW Golf GTI, in timp ce timul...

Închide