Red Bull Romaniacs: Lettenbichler castiga ziua 3

| 18 iulie 2015 | 0 Comments

Red Bull Romaniacs in Sibiu, Romania on July 17th, 2015.Ziua a treia a Red Bull Romaniacs 2015 i-a dus pe rideri intr-o zona in care se pastreaza inca frumusetea autentica a satului de munte de la granita dintre Tara Romaneasca si Transilvania. S-a ajuns in Tara Lovistei si cei peste 300 de rideri care au luat startul in penultima zi a raliului au inteles inca din primii kilometri de ce track managerii au numit aceasta zona ”Toscana Romaniei”.

Totusi s-a simtit ca inainte de aceasta etapa pilotii au mai avut de trecut peste traseul dificil din Muntii Lotrului si Cindrel. Chris Birch (Noua Zeelanda, KTM) si Manuel Lettenbichler (Germania, KTM) sunt doi dintre riderii clasei Gold care, in urma accidentarilor de ieri, au decis ca este mai prudent sa se retraga. Startul s-a dat la ora 6:30 am, iar primul care a pornit pe traseu a fost jonny Walker, castigatorul zilel din Cindrel. „Cand esti deschizator, este intotdeauna un pic mai dificil. Am mers bine. Stiam ca trebuie sa fiu inaintea lui Jarvis, dar in final s-a dovedit mai rapid ca mine.” – Jonny Walker

Chiar daca Graham Jarvis a redus din ecartul care il desparte de locul intai la general (s-a clasat al treilea astazi), Jonny Walker ramane lider la finalul zilei a treia, iar datorita valorii extrem de apropiate a celor doi este evident ca orice se poate intampla maine. Dupa 424 de km de traseu garnisit in foarte multe locuri cu sectiuni care dau o noua definitie cuvantului extrem enduro, diferenta dintre cei doi britanici este de aproximativ doua minute.

Traseul ultimei zile nu se dezminte nici el in ceea ce priveste dificultatea, insa este atat de echilibrat cand vine vorba de numarul si tipul de sectiuni tehnice si rapide, incat nu se poate spune ca va fi in favoarea lui Jarvis sau a lui Walker.

Chiar daca toata lumea s-a focusat pe duelul pentru titlu, starul zilei a fost Andreas Lettenbichler. Penalizat in etapa precedenta in urma ratarii unui punct de control orar, riderul KTM a suprins prin cat de rapid a rulat in ziua din Tara Lovistei, in pofida pierderii sansei la podium. „A fost fantastic astazi, intregul traseu a fost frumos si nu foarte dificil pentru mine. Nu am venit aici pentru plimbare – intotdeauna rulez ca sa castig.”– Andreas Lettenbichler (Germania, KTM)

Cu 153 de km inainte de finisul raliului, pe locul trei la general se afla Alfredo Gomez (Spania, Husqvarna). Pilotul originar din Madrid a avut o zi destul de buna dupa un front flip pe una dintre primele coborari si a incheiat ziua a treia cu al doilea timp, fiind cu trei minute mai lent decat Lettenbichler.

La doar 17 ani, Norbert Jozsa, unul dintre debutantii acestei editii, are sanse sa termine pe podiumul clasei Silver. Riderul din Odorheiul Secuiesc a castigat ziua a doua si este pe doi la general, desi astazi a avut o serie de ghinioane: ”Chiar dupa start am strambat pedala de frana spate. M-am oprit sa remediez problema, dar n-am reusit, asa ca pana la service point m-am straduit sa ii depasesc pe cei 10 rideri care trecusera de mine. La service point s-a constatat ca am spart radiatorul si pentru ca a trebuit sa il schimbam, am depasit cu cinci minute timpul maxim pe care puteam sa il petrecem in service. Traseul de azi a fost unul de viteza si nu ma avantajeaza aceste portiuni, sper ca ultima zi sa fie una mult mai tehnica.”

Finisul editiei 2015 va fi in deja traditionala poiana de la baza urcarii abrupte de pe dealul Gusteritei (langa Sibiu). Primii rideri de la clasa Gold sunt asteptati sa ajunga la finis in jurul orei 11:30. Cei prezenti vor asista la un show inedit avand in vedere ca track managerul de la Prolog, Andy Fazekas, a construit cateva obstacole menite sa dovedeasca ce pot face riderii din hard-enduro si dupa ce au parcurs 600 de km de trasee dificile in Carpati.

Lungimea traseelor
Gold: 153 km
Silver: 117 km
Bronze: 105 km
Iron: 93 km

Red Bull Romaniacs 2015 – clasament general provizoriu Clasa Gold

1. Jonny Walker (Marea Britanie) 17h34m51s
2. Graham Jarvis (Marea Britanie) 17h37m07s
3. Alfredo Gómez (Spania) 18h13m45s
4. Paul Bolton (Marea Britanie) 18h29m07s
5. Wade Young (Africa de Sud) 18h34m14s
6. Andreas Lettenbichler (Germania) 19h04m23s
7. Blake Gutzeit (Africa de Sud) 19h50m36s
8. Philipp Scholz (Germania) 19h50m36s
9. Lars Enockl (Austria) 19h55m30s
10. Brett Swanepoel (Africa de Sud) 19h56m09s

Credit foto: Predrag Vuckovic


Tags: , , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Bosch preia integral controlul asupra producătorului de motoare electrice EM-motive

Motorul este o componentă cheie a sistemului de propulsie electric: cu cât motorul funcționează mai eficient, cu atât mai puțină...

Închide