Red Bull Romaniacs 2017: 4 favoriţi la titlu

| 23 iulie 2017 | 0 Comments

4 favoriţi la victorie, va reuşi Alfredo Gomez sa obţină primul titlu? David Knight debutantul Red Bull Romaniacs 2017

Marţi, 25 iulie, la ora 17:00, pe Bd-ul Coposu din centrul Sibiului se va da startul în cea de a 14-a ediţie a Red Bull Romaniacs. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume debutează cu Prologul urban, în care riderii luptă pentru un loc cât mai bun pe ordinea de start a primei zile de off-road. Anul acesta au sosit în Sibiu rideri din 49 de ţări, inclusiv din Statele Unite ale Americii, Africa de Sud, Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Hong Kong, Singapore s.a.m.d.

4 favoriţi la titlu

Graham Jarvis (Husqvarna) a câştigat anul trecut titlul cu nr.5 şi britanicul pare că nu va fi detronat prea curând din postura de „Rege al Carpaţilor”. Revine în 2017 şi este pentru a 10-a oară când ia startul în raliul de referinţă din enduro extrem. Este dornic să îşi apere titlul, însă este conştient că printre adversarii săi se află riderii mult mai tineri, unul dintre ei, Wade Young, având chiar jumătate din vârsta sa.

Alfredo Gomez (KTM, Spania) a câştigat luna trecută Erzbergrodeo, cursa de pe muntele de fier din Austria, şi doreşte să câştige cursa de cinci zile din România, după ce anul trecut a terminat pe locul doi.

 ”Sunt nerăbdător să iau iar startul la Red Bull Romaniacs, am lucrat foarte mult cu echipa, ne-am antrenat din greu și ne-am făcut setările la motocicletă, îmi place foarte mult această cursă cu acele zile lungi de stat pe motor. Voi încerca să dau tot ce pot și voi lupta pentru victorie. Ar putea fi posibil – dacă nu se întâmplă nimic ciudat, o voi face.”– Alfredo Gomez

Jonny Walker (KTM, Marea Britanie) a fost nevoit să se retragă anul trecut în urma unei accidentări suferite chiar în prima zi de off-road, însă anul acesta este determinat să câştige titlul cu numărul trei. Cel mai tânăr câştigător al Red Bull Romaniacs are toate şansele să îi egaleze anul acesta recordul lui Cyril Despres – primul câştigător din istoria raliului a dobândit trei tiluri şi este devansat în clasament doar de Jarvis.

„Aștept cu nerăbdare cursa din acest an pentru a încerca să mă revanșez după ce mi-am fracturat piciorul anul trecut, când speram la a treia victorie consecutivă. Mă întorc anul acesta să lupt pentru victorie! “ – Jonny Walker

Wade Young (Sherco, Africa de Sud) are deja două podiumuri la Red Bull Romaniacs ultimul obţinut în 2016, când s-a clasat pe trei şi este nerăbdător să obţină titlul după ce a dovedit, încă de la 16 ani, că poate câştiga curse lungi, atunci s-a impus în Roof of Africa.

David Knight, multiplu campion mondial de enduro (clasic) şi câştigător al International Six Days Enduro este supriza clasei Gold din acest an. Britanicul este debutant la Red Bull Romaniacs, dar având învedere palmaresul său mulţi se aşteaptă să îl vadă măcar în top 5 la finşul de pe 29 iulie.

„Am urmărit mulți ani progresul Red Bull Romaniacs și întotdeauna am sperat că voi avea șansa de a concura într-o zi. Îmi cer scuze fanilor că a durat atât de mult, dar în sfârșit voi lua startul la Sibiu și sunt foarte fericit. În acest stadiu al carierei mele de este vorba de a participa la evenimente care mă motivează și care sunt plăcute, așa că alegerea și dorința mea a fost să vin!

Nu am nici o mare așteptare, bineînțeles că încerc să dau tot, dar mă duc pur și simplu cu intenția de a experimenta și de a învăța evenimentul, de a-i urmări pe cei obișnuiți cu raliul și de a vedea unde voi fi când vom termina, știu că vor fi cinci zile foarte dificile, mai ales că acum sunt privat. „ – David Knight

Program Red Bull Romaniacs 2017

Duminică, 23 iulie

10:00 – 22:00  Verificări administrative și tehnice – Ramada Hotel, Sibiu

Luni, 24 iulie

10:00 – 22:00  Verificări administrative și tehnice – Ramada Hotel, Sibiu

13:00  Conferința de presa – traseul de la Prolog.

Marți, 25 iulie

08:30 Calificări clasa Bronze

10:00 Calificări clasa Silver

11:00 Calificări clasa Gold class

11:30 Calificări clasa Iron Class (nu sunt obligatorii)

17:00 Prolog Finalele, Bd-ul. Coposu, Sibiu

La Prolog se califică primii 35 de rideri de la clasele Bronze, Silver şi Gold. Clasa Gold, cea în care concurează vedetele mondiale din acest sport va evolua ultima.

Miercuri – Sâmbătă sunt programate cele patru zile de off-road.

Sâmbătă, 29 iulie

11:00 Finiș Dealul Gușterița de lângă Sibiu

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Retromobil Fest 2018, un festival pentru întreaga familie

Cursă de anduranță cu automobile Porsche „RoMans” Număr record de participanți înscriși în concursul de Retro Grand Prix Demonstrații de...

Închide