Record de participare, 104 concurenți la startul Retromobil Fest 2017

| 9 iulie 2017 | 0 Comments

În prima zi a Retromobil Fest 2017, pe lista de start s-au înscris 104 participanți. Un record absolut pentru o cursă de regularitate în România.

Principalele noutăți ale celei de-a doua ediții a Retromobil Fest, au fost catergoriile „Dacia Classic” respectiv „Porsche Challenge”, unde au concurat în același timp modele istorice, dar și de producție recentă marca Porsche.

Gândit ca un festival, evenimentul găzduit de Academia Titi Aur între 8 și 9 iulie are rolul de a oferi marelui public o viziune de anasamblu asupra nivelului la care a ajuns mișcarea retro în România. Evenimentul spectacol derulat pe parcursul a două zile, include concursuri de GRAND-PRIX pentru automobile și motociclete, trial off-road pentru vehicule 4×4 istorice, precum și expoziție cu vânzare de vehicule clasice, piese, accesorii, servicii și automobilia.

Punctul de atracție al primei zile a Retromobil Fest a fost reprezentat de sesiunea de calificări. Printre concurenți s-au numărat și o serie de personalități, cele mai importante prezențe fiind aceea dlui. Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului și un mare iubitor de automobile istorice, care a concurat în categoria Porsche Challenge pe un model  Porsche 911, respectiv invitatul din străitătate dl. Laszlo Tomcsanyi,  Președintele Comisiei de Organizare a Evenimentelor din cadrul clubului maghiar al vehiculelor de epocă și care a concurat la clasa „Experți” pe un Ford Escort MK1.

Concurenții au fost împărțiți în opt categorii. Cel mai bine reprezentată a fost categoria „Classic” cu 33 de înscriși. „Dacia Classic” o categorie introdusă de anul acesta și în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice (CRRVI) a avut la răndul său șapte concurenți.

De asemenea, la „Porsche Challenge”, categorie unde concurează în paralel automobile Porssche clasice dar și actuale a numărat 16 concurenți, printre cei prezenți numărându-se și Alexandru Pițigoi cu Porsche 911 GT3 RS.

Cele mai strînse dispute, dar și cele mai spectaculoase dueluri au avut loc în clasele „Sport” (20 concurenți) și „Experți” (10 concurenți).

De asemenea, publicul s-a putut delecta și cu evoluția pe traseul de trial în off-road, a modelelor 4 x 4 istorice, precum și cu clasele „moto” și „Muscle Car” din competiția de Grand Prix.

Porsche, prin Porsche Interauto oferă anul acesta trei premii PORSCHE ON TRACK ISTANBUL, pentru cei mai îndemânatici participanți.

Conform regulamentului, concursul din cadrul curselor „Retromobil Grand Prix” este unul de regularitate în care scopul concurenților este de a reuși să efectueze câte cinci tururi de pistă în același interval de timp și cu o anumită viteză medie impusă. În funcție de clasă și categorie viteza medie crește, ceea ce amplifică spectacolul și intensitatea concursurilor.

Calificările au fost însă influențate de o ploaie de vară care a udat pista din abundență, după ce vremea a fost în general caracterizată de temperaturi extrem de ridicate.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags:

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Retromobil Fest 2018, un festival pentru întreaga familie

Cursă de anduranță cu automobile Porsche „RoMans” Număr record de participanți înscriși în concursul de Retro Grand Prix Demonstrații de...

Închide